El santcugatenc Xavier Martorell, nou responsable de presons


  • Comparteix:

Martorell, en una imatge d'arxiu

Martorell, en una imatge d'arxiu

El santcugatenc Xavier Martorell ha estat nomenat aquest dimarts director general de Serveis Penintenciaris de la Generalitat, òrgan que depèn del departament de Justícia. El també president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la ciutat continuarà a l'executiu ja que fins ara ocupava la direcció general d'Anàlisi i Prospectiva, a la conselleria de Presidència.

Xavier Martorell continua al nou executiu d'Artur Mas però ara ocupant la direcció general de Presons, vinculada a la conselleria de Justícia. El santcugatenc, que combinarà aquesta nova responsabilitat amb la presidència local de CDC, va ocupar la regidoria de Seguretat Ciutadana i Relacions Institucionals en el darrer mandat de Lluís Recoder a Sant Cugat. Després va assumir la direcció general d'Anàlisi i Prospectiva amb el primer govern d'Artur Mas.

Nascut el 1963, Martorell és Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i és Màster en Criminologia i Dret Penal per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Entre 2008 i 2011 va ser director de Seguretat Corporativa del Barça (FCB). En el seu currículum també destaca la direcció general dels Mossos d’Esquadra, entre el 1996 i el 2004.

Anteriorment, Martorell ha exercit com a advocat en un despatx propi i, a principis dels anys noranta, va ser assessor de CiU a la Diputació de Barcelona. Després, va ser cap del gabinet del conseller de Governació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.