El PSC vol que la Generalitat embargui patrimoni per cobrir el deute santcugatenc


  • Comparteix:

El PSC presentarà una moció d'economia i una sobre la lluita contra la pobresa infantil al proper ple

El PSC presentarà una moció d'economia i una sobre la lluita contra la pobresa infantil al proper ple

El PSC instarà l'Ajuntament a elaborar un estudi per reclamar que la Generalitat embargui part del seu patrimoni per eixugar el deute que té amb Sant Cugat. Els socialistes, que estimen els impagaments en sis milions d'euros, també exigiran a l'Estat espanyol que transfereixi de forma directa al consistori part dels diners que hauria de donar a la Generalitat fins a compensar aquest deute. Unes propostes que el PSC farà arribar en el proper ple, on també presentarà una moció per lluitar contra la pobresa infantil.

Els socialistes demanaran al ple d'aquest mes que el consistori faci un estudi per saber si es poden dur a terme embargaments de propietats de la Generalitat de manera que el govern pugui liquidar el deute que té amb Sant Cugat, que el PSC estima en uns sis milions d'euros. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha manifestat que una de les solucions passaria per l'embargament de béns del govern, com ara terrenys i propietats rebudes en herència, per aconseguir la liquiditat necessària.

Ferran Villaseñor

Nosaltres demanem que hi hagi un informe tècnic sobre si és possible embargar béns de la Generalitat i, si és possible, realitzar aquests embargament des del pacte.


El PSC també proposa a la moció una altra via per tal que el consistori resolgui aquest deute el més aviat possible. La solució passaria per reclamar al govern espanyol la transferència directa en favor del consistori de part dels diners que hauria de donar a la Generalitat. Villaseñor ho ha qualificat com un pas més cap a un estat federal on les administracions locals assoleixin més competències.

Ferran Villaseñor

Un altre aspecte és un canvi de model, que part dels diners que han d'arribar a la Generalitat per part de l'estat vagi directament a l'Ajuntament i així avançar cap a un estat federal.


Els socialistes dibuixen un context en què el no cobrament d'aquestes partides pendents pot suposar un 8% del pressupost d'enguany de l'Ajuntament. El PSC també recorda que òrgans com el Patronat Municipal d'Educació o Serveis Socials estan patint de forma directa els efectes de les retallades.

D'altra banda, els socialistes presentaran al ple d'aquest gener una moció per lluitar contra la pobresa infantil ja que que el nombre de població situada al llindar de la pobresa ha augmentat considerablement. El regidor del PSC Pere Soler s'ha referit als Objectius del Mil·leni pel 2015 que indica que la pobresa s'hauria de reduir a la meitat, i és per això que des de la formació manifesten la necessitat de seguir treballant en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.