L'Ajuntament diu que comprar Can Busquets és 'en benefici' de la ciutat


Temes relacionats

ICV-EUiA denuncia secretisme i un cost elevat en la compra de Can Busquets (10/gen/13)


  • Comparteix:

Can Busquets, a La Floresta / Font: Lafloresta.org

Can Busquets, a La Floresta / Font: Lafloresta.org

L'equip de govern considera que la compra de Can Busquets a la família propietària a canvi de patrimoni en espècies valorat en 5'4 milions d'euros és una 'permuta equilibrada'. L'àrea de Territori ha recordat que l'adquisició d'aquest espai florestà s'emmarca en una operació que ha permès resoldre la problemàtica de les expropiacions de zones verdes de Valldoreix, entre d'altres temes de ciutat. El consistori també ha remarcat que la compra abans de l'aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) era imprescindible per tirar endavant aquests projectes de gestió urbanística. Amb un comunicat, l'Ajuntament ha respost a les crítiques d'ICV-EUiA que ha denunciat el secretisme amb què Promusa ha fet l'operació i l'elevat cost de la mateixa.

A través d'un comunicat, l'àrea de Territori ha sortit al pas de les crítiques dels ecosocialistes que aquest dijous van acusar l'empresa pública d'habitatge, Promusa, d'actuar d''esquenes al ple municipal' en la compra-venda dels 140.000 metres quadrats de la finca de Can Busquets. Una operació que, segons l'equip de govern, es va presentar al consell d'administració de Promusa i es va aprovar amb els vots a favor de CiU, les abstencions del PP, la CUP i un representant veïnal, i el vot contrari d'ICV-EUiA.

Davant les crítiques ecosocialistes per la poca 'idoneïtat' de la compra en el context de crisi actual, l'Ajuntament rebat que gràcies a aquesta adquisició Sant Cugat ha desencallat el problema de les expropiacions de les zones verdes de Valldoreix, ha tirat endavant el projecte de centralitat d'aquest territori i ha reservat sòl per a l'ampliació del Teatre-Auditori i la construcció de pisos públics a l'avinguda de Rius i Taulet.

Una altra de les acusacions d'ICV-EUiA ha estat el fet que la família Busquets, propietària dels terrenys, hagi obtingut en l'operació un patrimoni en espècies per valor de 5'4 milions d'euros quan encara no s'ha tancat la revisió del PGM. Un aspecte que el consistori ha rebatut al·legant que era condició 'sine qua non' la titularitat pública de Can Busquets per poder tirar endavant tots aquests projectes de gestió urbanística.

Amb relació al cost de l'adquisició, l'àrea de Territori sosté que el patrimoni donat als propietaris en espècies per 5'4 milions d'euros és 'una permuta equilibrada', d'acord amb els valors que sempre aplica l'Ajuntament en aquests casos: un metre quadrat de sostre per cada 30 metres de sòl urbanitzable.

El consistori també referma, a través del comunicat, l'interès històric de l'administració per preservar Collserola i, d'aquí, la compra d'espais com Can Busquets i Can Monmany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.