L'alcalde de Terrassa iniciarà converses amb Lluís Recoder per formar una comarca pròpia


  • Comparteix:

Els alcaldes han tractat el tema en diverses ocasions.

Els alcaldes han tractat el tema en diverses ocasions.

L'Ajuntament de Terrassa iniciarà, en els propers dies, els contactes amb Sant Cugat i d'altres municipis de l'entorn per tal d'iniciar els tràmits per aconseguir una comarca pròpia diferenciada de Sabadell. Segons ha explicat a aquesta emissora l'alcalde Pere Navarro, ara és el moment de plantejar el tema aprofitant la possibilitat de crear una nova divisió territorial de Catalunya arran de la presa de possessió del nou govern de la Generalitat.

Després que la UPC i la UAB hagin enllestit els estudis encarregats per una comissió d'experts, l'alcalde de Terrassa iniciarà els contactes amb Lluís Recoder i la resta d'alcaldes de l'entorn per presentar-los els resultats dels estudis i poder consensuar una línia a seguir per reclamar, ara sí, en ferm, una comarca pròpia per Terrassa.

Segons Navarro, Terrassa i Sabadell representen dues realitats diferents des del punt de vista econòmic i de relacions i per tant, cal plantejar-se la separació d'aquestes dues realitats. L'objectiu és atraure la complicitat de la resta de municipis i és per això que començaran ara una ronda de negociacions per presentar els projecte:

Pere Navarro

Hi ha una realitat diferent representada per les ciutats Terrassa-Rubí-Sant Cugat.


De fet, Sant Cugat sempre s'ha mostrat reticent a dividir el Vallès Occidental en dues comarques ja que per Lluís Recoder, aquesta divisió no afavoreix la ciutat que té, diu, interessos en els dos sectors.

Navarro ha dit que Sant Cugat, fins ara, s'ha mantingut neutral per la seva situació enmig de la Regió Metropolitana i l'Àrea metropolitana de Barcelona:

Pere Navarro

Sant Cugat, fins ara, no s'ha volgut pronunciar. Està a mig camí entre l'Àrea Metropolitana i la regió Metropolitana.


Aquesta reivindicació es farà arribar al govern de la generalitat perquè la pugui tenir en compte en el cas que el nou govern es plantegi reformular la divisió territorial de Catalunya. La comarca pròpia inclouria Sant Cugat, Rubí, Viladecavalls, Vacarisses i Castellbisbal. A la comarca de Sabadell quedarien incloses Cerdanyola, Castellar, Sant Quirze o Barberà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.