ICV-EUiA recollirà signatures per fer una consulta sobre la gestió de l'aigua


Temes relacionats

ICV-EUiA pressiona perquè el rebut de l'aigua no s'incrementi ara un 22% (12/des/12)

CiU defensa l'externalització de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (16/abr/12)


  • Comparteix:

Els presidents d'ICV, durant la roda de premsa

Els presidents d'ICV, durant la roda de premsa

ICV-EUiA engegarà una recollida de signatures a la ciutat per fer una consulta sobre si la gestió de l'aigua ha de ser pública o privada de cara a la finalització del contracte amb l'empresa Sorea, concessionària de l'abastiment. Aquesta campanya s'acompanyarà de xerrades informatives sobre què suposa tenir una gestió de l'aigua pública o privada. L'objectiu és recollir 9.000 signatures per aconseguir fer la consulta.

Després que, segons els ecosocialistes, s'hagi 'judicialitzat' el procés sobre la gestió de l'aigua, que ha finalitzat amb la privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la formació política vol anar un pas més enllà i preguntar a la ciutadania sobre quina opinió tenen de la gestió d'aquest bé comú.

La copresidenta d'ICV Roser Casamitjana ha informat que amb aquesta campanya volen promoure una consulta ciutadana per saber què opinen els santcugatencs sobre la gestió de l'aigua.

Roser Casamitjana

Posant-nos al costat de la societat civil i de les entitats que no estan d'acord i denuncien aquest espoli. Intentarem promoure una consulta a la nostra ciutat i saber què opina del tema.


En el mateix sentit, el copresident de la formació, Xavier Boix, ha explicat que volen sumar entitats i opinions, i que no volen estar sols en el procés.

Xavier Boix

Volem que es tiri endavant aquest procés però no el volem fer sols. El volem fer amb altres entitats, de tot tipus: polítiques, cíviques, veïnals...


ICV-EUiA ha posat com a exemples les consultes que va haver-hi a Itàlia i París que van aconseguir mantenir la gestió d'aquest recurs en mans públiques.

El Reglament de Participació Ciutadana recull que els del municipi poden promoure la convocatòria d'una consulta popular en l'àmbit local. Aquesta convocatòria ha de tenir l'aval com a mínim del 10% de la població. La celebració de la consulta popular requerirà previ acord del ple municipal adoptat per majoria absoluta i autorització del govern i s’haurà d’ajustar al procediment establert la Llei de consultes populars per via de referèndum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.