Els partits donen llum verda a la proposta del PSC de crear el Pla Local de Seguretat


Temes relacionats

El Consell de Ciutat tindrà l'última paraula dels acords dels òrgans de participació (23/oct/12)

El PSC proposa elaborar un Pla Local de Seguretat Viària per reduir els accidents urbans (16/feb/08)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, i el regidor Pere Soler, en imatge d'arxiu

D'esquerra a dreta, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, i el regidor Pere Soler, en imatge d'arxiu

La ciutat disposarà d'un Pla Local de Seguretat que coordini el dispositiu d'accions, efectius i recursos de Sant Cugat en aquest àmbit. Una proposta que el PSC portarà al ple de dilluns de la setmana vinent en una moció que comptarà amb el suport de tots els grups municipals i la intenció, per part del partit, que el pla pugui veure la llum en aquest mandat. Fora del ple, els socialistes insten el govern local a elaborar un Pla d'Actuació Municipal que doni compte de les tasques que duen a terme les diferents àrees i regidories i a 'aclarir' a la ciutadania com es fa el reciclatge de residus arran de la polèmica campanya 'Envàs, on vas?'.

Els socialistes apunten la necessitat que Sant Cugat s'adequï a la normativa catalana que, des de 2003, diu que les ciutats de més de 50.000 habitants han de disposar d'un Pla Local de Seguretat. Un pla de caràcter preventiu, afirma el PSC, que permeti l'Ajuntament 'curar-se en salut' davant d'episodis meteorològics o mobilitzacions ciutadanes i que marqui una vigència del document de cara a la seva revisió en el futur.

La proposta socialista es debatrà al ple com a moció institucional, en comptar amb el suport de la resta de formacions. El regidor del PSC Pere Soler ha puntualitzat que la demanda del pla no significa que a la ciutat no es faci bona feina en termes de seguretat, sinó que cal dotar d'eines Sant Cugat perquè cap 'fet la sobrepassi'.

Pere Soler

Qui determina els efectius i accions? L'alcaldessa. Però no hi ha res escrit, s'actua per inèrcia i per imaginació.


L'objectiu del PSC és que el Pla Local de Seguretat vegi la llum en aquest mandat, tot i que es conforma 'amb què abans del 2015 es posi fil a l'agulla'. Pere Soler també ha recordat a l'equip de govern que el departament d'Interior ajuda els municipis a articular plans d'aquest tipus.

D'altra banda, i al marge de la sessió plenària, els socialistes han posat deures a l'equip de govern. El PSC demana a CiU que elabori un Pla d'Actuació Municipal que doni compte de les tasques que duen a terme les regidories i àrees del consistori. Una acció necessària, segons el portaveu del partit, Ferran Villaseñor, quan no s'acompleix la totalitat de les partides pressupostàries del 2012 en uns comptes que han esdevingut, en part, 'virtuals'.

Ferran Villaseñor

La urbanització dels districtes no es va fer i es va anunciar al desembre. Els ciutadans i l'oposició ens mereixem saber quin terreny trepitgem.


El PSC també ha aprofitat la polèmica generada per la campanya 'Envàs, on vas?' per demanar a l'àrea de Serveis Urbans que expliqui a la ciutadania com es fa correctament la separació de residus. Segons els socialistes, el baix índex de reciclatge que hi ha a Sant Cugat obliga el consistori a posar llum a l''obscurantisme' i dubtes de procediment que ha motivat aquesta campanya, que és d'àmbit nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.