Conesa també defensa la continuïtat del model de l'ETSAV


Temes relacionats

L'ETSAV defensarà el seu model davant la reorganització a la UPC (18/gen/13)


  • Comparteix:

Campus de l'ETSAV / Font: ETSAV

Campus de l'ETSAV / Font: ETSAV

L'alcaldessa, Mercè Conesa, destaca l'arrelament al territori i els projectes en comú per defensar el model de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), davant una possible reordenació dels campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Conesa s'alinia així amb el director del centre santcugatenc que en una entrevista a Cugat.cat rebutjava la possibilitat que aquesta escola es fusionés amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) com preveu el pla de reorganització de la universitat.

La UPC té en marxa un pla de viabilitat per 'racionalitzar i optimitzar' el funcionament d'una institució que arrossega un dèficit de 100 milions d'euros. Dins d'aquest procés s'ha començat a treballar en una reordenació dels diferents campus que aquesta universitat té repartits pel territori català. Un dels canvis proposats és la fusió de les dues escoles d'arquitectura adscrites a la UPC, la de Sant Cugat i la de Barcelona tot i que es mantindrien les dues seus.

La setmana passada el director de l'ETSAV, Víctor Seguí, ja es posicionava en contra d'aquesta possibilitat i ara ho fa l'alcaldessa, Mercè Conesa, amb la mateixa argumentació. Conesa recorda el compromís amb l'arquitectura sostenible del campus local, el nivell de preparació dels seus llicenciats i també assenyala que la nota de tall és de les altes de la selectivitat i en percentatge és el campus de la UPC amb més estudiants ERASMUS com a indicadors del paper d'aquesta escola.

Conesa creu que el centre ha de continuar sent un referent a la comarca i al país des de l'activitat i la gestió que es fa des de Sant Cugat.

Mercè Conesa

Donem ple suport a la gestió que es fa a l'ETSAV. És una escola que de continuar com un referent a la comarca i a Catalunya des de la nostra ciutat.


L'ETSAV ha participat activament en projectes de ciutat com la recuperació del Celler Cooperatiu de Cèsar Martinell i el procés de recuperació del Casino de la Floresta. A més ha participat activament en la candidatura de Sant Cugat com a seu de l'European Institut of Technology (EIT), ha estat un dels centres fundadors del Campus Universitari Sant Cugat i en el curs de grau, la majoria de tallers de projectes actualment treballen sobre la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.