La pobresa infantil: objectiu a abatre a Sant Cugat


Temes relacionats

El PSC vol que la Generalitat embargui patrimoni per cobrir el deute santcugatenc ( 8/gen/13)

El PSC vol que la Generalitat embargui patrimoni per cobrir el deute santcugatenc ( 8/gen/13)

Sant Cugat rep el distintiu d'Unicef de 'Ciutat amiga de la infància' ( 9/nov/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat, ferma contra la pobresa infantil / Font: ACN

Sant Cugat, ferma contra la pobresa infantil / Font: ACN

Sant Cugat referma el compromís per l'eradicació i prevenció de la pobresa infantil i mantindrà el pressupost de les beques menjador de cara al curs 2013-14. Tots els grups municipals han donat suport aquest dilluns a una moció institucional que també insta l'Ajuntament a continuar potenciant la sensibilització social i incloure la pobresa infantil de manera diferenciada dins del proper Pla Local contra la Pobresa i Exclusió Social. Aquest compromís de ciutat té origen en una proposta inicial del PSC a la qual s'han sumat la resta dels grups del consistori.

La ciutat no es mostra indiferent als índex de pobresa al país i des del fòrum municipal del ple tots els partits polítics han rubricat el seu compromís contra aquesta xacra. És per això que la proposta inicial del PSC s'ha erigit com un objectiu que el plenari elevarà a les institucions europees perquè no quedin en paper mullat els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de reduir a la meitat la pobresa en nens i nenes el 2015.

En clau local, i amb el distintiu de Unicef com a 'Ciutat amiga de la infància' sota el braç, Sant Cugat mantindrà el pressupost de les beques menjador per al curs vinent. Un compromís que ha coincidit amb l'anunci, divendres passat, que Hisenda obligarà les empreses de menjadors escolars a apujar l'IVA fins al 21%.

L'acord també preveu que l'administració tracti de manera específica la pobresa infantil dins el Consell de Serveis Socials i dins el Pla Local contra la Pobresa i l'Exclusió Social que està elaborant el consistori. Tot plegat, tal com ha reclamat el regidor del PSC Pere Soler, en la línia de l'Ajuntament d'apostar per la sensibilització social i l'atenció a les persones.

Pere Soler

Incidir en les famílies, les institucions i el teixit associatiu de l'entorn dels infants i adolescents ja que així també estem actuant de forma preventiva.


Catalunya destina un 1% del PIB a polítiques de protecció a la infància i la família, per sota de l'aportació de l'Estat espanyol (1'2%) i del conjunt de la Unió Europea (2%).




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.