Lluís Recoder vol encetar un debat amb la resta de forces sobre la posició de Sant Cugat en una possible divisió de la comarca


  • Comparteix:

Diu Recoder que la rivalitat entre capitals ha restat força en temes importants.

Diu Recoder que la rivalitat entre capitals ha restat força en temes importants.

Sant Cugat ha d'iniciar una important reflexió a nivell territorial sobre la seva posició en la possible divisió del Vallès Occidental en dues comarques. Així ho ha anunciat l'alcalde, que també ha afirmat que aquest procés cal que impliqui totes les forces polítiques i també el conjunt de la ciutadania, ja que la nostra ciutat té interessos tant a Sabadell com a Terrassa. Tot i això, Recoder considera que la divisió de la comarca serà positiva ja que la històrica rivalitat entre les dues co-capitals ha restat força al conjunt del Vallès Occidental a l'hora de prendre decisions importants.

El procés iniciat per l'Ajuntament de Terrassa per aconseguir una comarca pròpia diferenciada de Sabadell suposa un important debat territorial per a la nostra ciutat. I és que el fet de tenir interessos tant a la zona de Sabadell com a la de Terrassa complica molt el posicionament de Sant Cugat.

Així ho afirmat l'alcalde, que ha afegit que a aquest debat s'hi suma el fet que Sant Cugat també està dins l'antiga Àrea Metropolitana de Barcelona, i que per tant, cal afrontar aquesta reordenació territorial de forma global.

Per Lluís Recoder, Sant Cugat ha d'iniciar una important reflexió a nivell territorial que englobi tant la possible divisió del Vallès Occidental en dues comarques com la possible resurrecció de l'antiga Corporació Metropolitana.

Lluís Recoder

La redefinició de la comarca i la redefinició de les entitats metropolitanes formarà part d'un debt territorial i a Sant Cugat haurem de veure quin posicionament prenen globalment.


En aquest sentit, Recoder ha explicat que caldrà encetar un debat on s'impliquin totes les forces polítiques i també el conjunt de la ciutadania, ja que aquesta ha de ser una decisió molt meditada i consensuada.

D'altra banda, per a l'alcalde, la divisió del Vallès Occidental en dues comarques no s'ha de veure com una cosa negativa ja que això posaria fi a la històrica rivalitat entre Sabadell i Terrassa, una rivalitat que no afavoreix al conjunt de la comarca.

Lluís Recoder

No ha de ser negatiu perquè la rivalitat entre Sabdell i Terrassa ens resta molta força.


Precisament un exemple d'aquesta rivalitat és la manca d'acord per l'estació vallesana del TGV, que s'ha posat de manifest en la darrera reunió mantinguda entre un grup d'alcaldes de la demarcació de Terrassa i el Ministeri de Foment.

Davant la denúncia formulada pel president del Consell Comarcal, Josep Vilaró, que considera que aquest grup d'alcaldes no representaven el conjunt de la comarca, Recoder ha assegurat que no pretenien representar tots els alcaldes del Vallès ja que en aquest tema no hi ha una posició conjunta. Tot i això, Recoder ha reiterat que seria bo que hi hagués una sola veu en aquest tema ja que això els donaria més força a l'hora de negociar amb Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.