Els partits analitzen la declaració de sobirania que es vota al Parlament


  • Comparteix:

Moment de la tertúlia a Cugat.cat

Moment de la tertúlia a Cugat.cat

Tots els partits polítics amb representació al consistori, tret del PP, veuen positiu que el Parlament de Catalunya voti aquest dimecres la declaració de sobirania proposada per CiU, ERC i ICV-EUiA. La CUP, tot i estar-hi a favor, té certes discrepàncies amb el text i farà un vot 'crític'. De la seva banda, els diputats socialistes han decidit votar en contra, però el portaveu socialista local ha dit que ell no hi votaria en contra. Les declaracions les han fetes aquest dimecres a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM).

El tinent d'alcalde i vocal de l'executiva local i comarcal de CDC, Jordi Puigneró, creu que s'està davant un 'dia històric i que els catalans han d'estar units en els moments decisius'.

Jordi Pugineró

Avui el Parlament votarà si estem a favor que els catalans pugin decidir el seu futur o no. El que no ens pot passar és no estar units en els moments decisius.


Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, els socialistes han de defensar el seu programa electoral però no es poden quedar al marge d'aquest procés. No obstant això, el partit s'ha reunit aquest dimarts i ha decidit votar en contra de la declaració. Villaseñor diu que la formació no s'hauria de desmarcar del procés i que ell no hi votaria en contra.

Ferran Villaseñor

El PSC ha de defensar quin és el seu posicionament al programa electoral, però no ens hem de quedar al marge d'un procés.


De la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderón, assegura que és important que s'aprovi la resolució perquè així tot el procés girarà al voltant de la Generalitat de Catalunya.

Joan Calderon

El que s'aprovarà avui és una resolució que el que fa és que tot el procés pivoti sobre el Parlament.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha explicat el 'sí crític' que farà el partit independentista. Segons Pros, la CUP donarà futur al procés, però creu que el text també 'hauria d'exemplificar el que el partit va plantejar'.

Guim Pros

El 'Sí crític' és donar suport al procés, però creiem que s'hauria d'eixemplificar el que nosaltres vam plantejar.


El PP, que no ha assistit a la tertúlia, ha explicat posteriorment a través del seu portaveu que la declaració no és 'lícita ni legítima' ja que la Constitució Espanyola marca que la sobirania resideix en tot el poble d'Espanya.

Jordi Carreras

Qualsevol iniciativa s'ha de fer dins de la legalitat vigent.


La declaració de sobirania del Parlament coincideix amb la reunió de la comissió directiva de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) al Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.