La secció local del PSC admet diferències entorn la declaració de sobirania


  • Comparteix:

Imatge de la seu socialista el dia de les darreres eleccions al Parlament

Imatge de la seu socialista el dia de les darreres eleccions al Parlament

La secció local del PSC admet divergències internes entorn la votació de la declaració de sobirania que s'ha aprovat aquest dimecres al Parlament. Els socialistes de la ciutat valoren que el text reconegui el dret a decidir dels catalans però lamenten que exclogui una part important de la ciutadania. L'agrupació santcugatenca interpreta el vot contrari socialista i el no-vot de cinc diputats d'aquesta formació com un reflex del 'que hi ha en el si del partit'.

El primer secretari de la formació, Michael Cáceres, recorda a Cugat.cat que les 'diferències' existeixen en la majoria de formacions polítiques però posa en valor la valentia del PSC per debatre aquestes qüestions 'sense cap por'.

Michael Cáceres

Altres partits també tenen diferències tot i que han votat igual. És un debat que està al carrer i el PSC n'és un reflex. La part positiva és que som un partit transparent i que debatem sense cap por.


Cáceres assegura respectar l'actitud dels diputats socialistes però considera que la formació ha de trobar altres mecanismes que reforcin el debat intern i la presa de decisions.

Segons el dirigent socialista, el text aprovat marca el camí cap a la independència i no pas cap al dret a decidir. Per això, considera que deixa al marge del procés una part important dels catalans no partidaris de la independència que aposten per l'encaix amb l'Estat espanyol a través del federalisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.