Valldoreix avança en l'adequació urbanística de la Colònia Montserrat


Temes relacionats

L'EMD debat el finançament de l'escola bressol i el servei d'autobús (24/gen/13)

Pas endavant per construir ponts al torrent d'en Nonell i a passeigs de Valldoreix (17/mai/11)

La junta de veïns de l'EMD modifica el pressupost per poder rebre diferents subvencions públiques (18/jun/10)


  • Comparteix:

La Colònia Montserrat està ubicada a Valldoreix / Font: Valldoreix.cat

La Colònia Montserrat està ubicada a Valldoreix / Font: Valldoreix.cat

El sector de la Colònia Montserrat està més a prop de la seva adaptació a l'ordenació i la normativa urbanística vigent gràcies a l'aprovació de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) aquest dijous a la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix. Aquest àmbit de 81.000 metres quadrats obre camí per a l'ajust del límit de sòl urbà, la qualificació d'equipament de la parcel·la on actualment s'ubica el casal i centre cívic del barri i una sensible millora de la xarxa viària. L'acord ha comptat amb els vots a favor de CiU-Actuem i el PP, i l'abstenció de la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV).

La Colònia Montserrat té el seu origen en un assentament de petites construccions de caçadors cap a finals dels anys 20 a l'interior de la serra de Collserola. Unes casetes que es van anar transformant en segones residències, fins a la seva consolidació definitiva als anys 40. Un tipus d'edificació i urbanització anterior a l'aprovació del PGM del 76 que ara s'adapta a la normativa vigent a través d'una revisió puntual.

El document aprovat inclou la qualificació d'equipament de l'espai on ara s'ubica el centre cívic i casal de la Colònia Montserrat, de 540 metres quadrats. A més, la parcel·lació anterior al PGM passa a ser zona de conservació de l'estructura urbana i edificatòria.

Els aspectes més importants de la proposta de modificació és l'ajust del límit de sòl urbà i una notòria solució viària i de mobilitat que s'adapti a les necessitats actuals, tal com explica el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig.

Josep Puig

S'eliminen els trams i afectacions no necessaris i es millora la connectivitat i accessibilitat dels vials existents. Important és la connexió entre els carrers Vista Alegre i Quatre Vents a través del parc forestal.


El següent pas és trametre l'expedient a l'Ajuntament perquè s'aprovi inicialment i facin la seva tramitació. El cost estimat de la urbanització del sector de la Colònia Montserrat és de prop 1'9 milions d'euros a desenvolupar en un període de quatre anys.

En l'apartat de mocions, tots els partits han aprovat per unanimitat la moció presentada per CiU per declarar Valldoreix vila lliure de circs amb animals que, finalment, ha esdevingut institucional. L'altra moció presentada per la federació nacionalista juntament amb CPCV, la que defensa el model lingüístic educatiu català, ha rebut els vots favorables dels partits proposants i el vot en contra del PP.

La sessió d'aquest dijous ha servit perquè Carme Babiloni prengui possessió del seu càrrec com a portaveu del grup de la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.