La CUP aposta per l'energia verda i vol que el ple se sumi al seu plantejament


  • Comparteix:

Logotip de la cooperativa / Font: Somenergia.coop

Logotip de la cooperativa / Font: Somenergia.coop

La CUP vol que l'Ajuntament estableixi un conveni de col·laboració amb la cooperativa Som Energia per promoure la producció i consum d'energia verda a Sant Cugat. El partit independentista buscar estendre la 'democratització de l'energia' als municipis facilitant la participació activa dels ciutadans i contribuint, així, al canvi cap a un model energètic 'molt més descentralitzat, autosuficient i d'acord amb les característiques de cada territori'.

Amb aquesta moció, que la CUP presentarà al ple municipal de febrer, el partit vol fer palesa la seva desconformitat amb les noves mesures de l'estat que suposen, segons diuen, 'la paralització de les inversions en energies renovables'. La CUP assegura que el govern espanyol és 'incapaç de fer una política industrial estable a llarg termini' i només es mou per 'fer política de cara a la galeria' i per amagar una 'política clarament al servei dels oligopolis energètics i no al benefici de la ciutadania'.

És per això que buscaran el consens municipal per pressionar la Generalitat a fer una llei d'energies renovables que possibiliti que el país pugui 'caminar cap a la independència energètica' i crear, de retruc, un nou teixit industrial basat en les tecnologies que aprofiten els fluxos energètics biosfèrics. La CUP proposa, en aquest sentit, que Sant Cugat estableixi un conveni amb la cooperativa Som Energia.

El projecte de creació de Som Energia va començar el novembre del 2009 quan un grup de persones vinculades a la Universitat de Girona va veure la necessitat de reproduir experiències exitoses en altres països europeus per promoure la participació de la ciutadania en un canvi de model energètic. Som Energia és una cooperativa de consum, sense ànim de lucre, d'energia verda que té per objectiu oferir energia 100% renovable, de proximitat i al mateix preu que l'energia 'bruta'. D'aquesta manera es vol ajudar a transformar el territori en un lloc més sostenible i respectuós amb el medi, segons la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.