Recoder lamenta que Joan Clos i Maragall pactin la recuperació de l'Àrea Metropolitana sense comptar amb la resta de municipis


  • Comparteix:

Joan Clos i Pasqual Maragall s'han reunit avui a BCN.

Joan Clos i Pasqual Maragall s'han reunit avui a BCN.

L'alcalde s'ha mostrat dolgut perquè l'alcalde de Barcelona i el president de la Generalitat pactin una futura reconstitució de l'Àrea Metropolitana sense comptar amb l'opinió i el consens dels municipis que, com Sant Cugat, en formarien part. Lluís Recoder espera que aquesta nova administració ajudi, veritablement, a simplificar l'administració i no pas a fer de contrapoder com va ser en els seu dia l'extingida Corporació Metropolitana de Municipis.

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, i el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, han acordat posar en marxa el procés per a la constitució de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'organisme, segons Clos, hauria d'acostar el poder als ciutadans, millorar l'eficàcia i simplificar les estructures en la prestació de serveis per als 35 municipis que en formarien part.

Lluís Recoder, però, veu la proposta, amb certa cautela ja que, de moment, no s'ha comptat amb la opinió d'aquests municipis. L'alcalde aposta perquè l'Àrea Metropolitana sigui, de debò, un organisme per millorar l'eficàcia i no pas un contrapoder com ho va ser, en el seu moment, la Corporació Metropolitana:

Lluís Recoder

No pot reempendre la línia que tenia l'antiga Corporació que sota la bendare i l'himne de Barcelona, feia de contrapoder.


La previsió és que al llarg d'aquest any, el Parlament de Catalunya aprovi la llei que estructuri políticament aquest nou organisme que hauria d'unificar les set estructures existents.

La recuperació de l'Àrea Metropolitana s'emmarcarà en el nou mapa d'organització territorial de Catalunya que posarà en marxa el nou govern de la Generalitat. Lluís Recoder ha aprofitat per demanar també una simplificació de la divisió territorial del país i un replentajament de l'existència de les diputacions:

Lluís Recoder

S'hauria de simplificar la divisió territorial de Catalunya. Les diputacions no tenen sentir, han estat sempre com un contrapoder.


L'alcalde de Barcelona ha explicat que la futura Àrea Metropolitana tindrà competències en urbanisme, promoció econòmica, infrastructures, mobilitat i sanejament.

La recuperació de l'àrea metropolitana ha provocat un enfrontament entre PSC i ERC per la seva presidència. Mentre els socialistes aposten perquè estigui presidit per un regidor o alcalde metropolità, el seu soci de govern, ERC, aposta perquè la presidència d'aquesta nova corporació recaigui en la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.