Conesa passa a segona vicepresidenta de la Diputació després de trencar amb el PP


Temes relacionats

CiU i el PP trenquen aquest dilluns el pacte de govern a la Diputació ( 3/feb/13)

Conesa confirma que CiU trencarà amb el PP a la Diputació de Barcelona (25/gen/13)


  • Comparteix:

Conesa passarà de la quarta a la segona vicepresidència / Font: ACN

Conesa passarà de la quarta a la segona vicepresidència / Font: ACN

L'alcaldessa, Mercè Conesa, assumirà la segona vicepresidència de la Diputació de Barcelona mantenint l'àrea d'Atenció a les Persones. El canvi és fruit del trencament de l'acord de govern amb el PP a la institució supramunicipal, escenificat aquest dilluns i que comportarà la reorganització interna de la Diputació. La institució passarà de cinc a quatre vicepresidències. Conesa liderava fins ara la quarta.

Després de mesos de reflexions, CiU ha materialitzat el trencament amb el PP a la Diputació de Barcelona aquest dilluns. El president de la institució, Salvador Esteve, ha justificat aquesta decisió en el canvi del context polític després de la manifestació de l'Onze de Setembre. Segons Esteve, la corporació supramunicipal no pot ser aliena a aquest nou escenari, en el qual el PP ha mostrat la seva oposició al dret a decidir i al pacte fiscal. Per això, la ruptura de la coalició, ha dit Esteve, respon a la voluntat d'allunyar del 'focus mediàtic' la Diputació de Barcelona davant possibles divergències entre els dos socis de govern.

Salvador Esteve

No es podia fer res més que deixar el govern de coalició i treure la institució del focus mediàtic constant.


La ruptura del pacte de govern entre les dues formacions suposa una reorganització interna de la institució, segons ha anunciat aquest dilluns la Diputació de Barcelona. L'òrgan passarà de cinc a quatre vicepresidències, tres de les quals executives a mans de CiU i una quarta de caire institucional a càrrec del PSC.

En concret, la vicepresidència primera de Desenvolupament Econòmic i Ocupació serà per a l'alcalde de Cercs (UDC), Ferran Civil; la vicepresidència segona d'Atenció a les Persones anirà a mans de l'alcaldessa, Mercè Conesa; i la vicepresidència tercera de Govern Local i Territori, per a l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer. La quarta vicepresidència, sense poder executiu, l'obtindrà el regidor de Santa Coloma de Gramenet i expresident, Antoni Fogué (PSC). El portaveu de CiU a la Diputació i alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, seguirà com a diputat adjunt a la Presidència i assumirà l'àrea de Cultura.

Tot i el canvi en l'organització de la Diputació i el trencament del pacte, Esteve ha expressat la voluntat de seguir aconseguint acords per consens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.