L'EMD redueix els comptes un 14% en un context de crisi i deutes de la Generalitat


Temes relacionats

Josep Puig: 'El pressupost del 2013 serà un 5% més baix, com a mínim' (13/nov/12)

CiU aprova en solitari un pressupost a Valldoreix de 10 milions d'euros (28/mar/12)


  • Comparteix:

Els comptes s'han presentat aquest dilluns en audiència pública / Font: EMD de Valldoreix

Els comptes s'han presentat aquest dilluns en audiència pública / Font: EMD de Valldoreix

El govern de l'EMD de Valldoreix, format per CiU-Actuem, presenta uns pressupostos per al 2013 de 8,6 milions d'euros, un 14'8% menys que l'any anterior. Aquest descens obeeix al fet que en aquest exercici l'EMD només ha de fer front a l'últim pagament del soterrament de les línies d'alta tensió que, de nou, capitalitza les inversions. Un capítol que també registra una caiguda, del 65%, marcant una partida inversora de 980.000 euros que també inclou la urbanització del carrer de Caçadors i la construcció del carril bici. CiU-Actuem ha defensat aquest dilluns, per primer cop en audiència pública, uns comptes 'equilibrats' però condicionats per la baixada d'ingressos i deutes de la Generalitat. El govern té pendent abonar a Valldoreix més d'un milió d'euros per a l'eliminació de les línies d'alta tensió i les subvencions de l'escola bressol i l'Escola de Música del territori.

La tisora arriba enguany al pressupost de l'EMD que rebaixa els seus comptes un 14,8%, situant-se en 8,6 milions d'euros. Aquest descens respecte a l'exercici anterior es deu al fet que aquest 2013 Valldoreix només ha de fer front a l'últim pagament del soterrament de les línies d'alta tensió, tal com ha explicat a Cugat.cat, el vocal d'Economia, Xavier Gavaldà.

Xavier Gavaldà

L'any passat ja vam incorporar al pressupost la major part del pagament de les línies. Era una inversió molt gran per al poble.


El pressupost ordinari és de 7,6 milions d'euros, amb una reserva del 23% per a la partida de personal. Gavaldà ha subratllat que l'EMD no és una administració endeutada, però que serà 'molt cautelosa' a l'hora de fer despesa i mantenir uns comptes del tot 'equilibrats'.

La retallada també s'ha notat en la partida d'inversions que registra una baixada del 65% amb un total de 980.000 euros. L'eliminació de l'alta tensió es menja bona part del pastís inversor, amb 643.000 euros. La resta es reparteix entre la urbanització del carrer de Caçadors (162.000 euros), la construcció del carril bici (44.000 euros) i la redacció de projectes (20.000 euros). Altres projectes preveuen millores en l'enllumenat, així com en l'escola Ferran i Clua i l'institut Arnau Cadell.

El vocal econòmic també ha remarcat que els números valldoreixencs estan patint el descens d'ingressos i els deutes que la Generalitat té amb l'EMD, a la qual deu més d'un milió d'euros.

Xavier Gavaldà

La Generalitat ens deu dos cursos de l'escola bressol i un de l'escola de música, més l'alta tensió. Tenim tensions de tresoreria.


Els comptes de Valldoreix, que s'aprovaran al març, s'han presentat per primera vegada en audiència pública. Una trentena de ciutadans han assistit a la sessió interessant-se per les dotacions de l'institut Arnau Cadell i el Casal d'Avis, el cost de seguretat i escombraries i els impagaments de la Generalitat.

Les negociacions del conveni econòmic amb Sant Cugat, pendent de revisió des de fa sis anys, també han interessat els ciutadans. Xavier Gavaldà no confia que el conveni estigui a punt per a l'aprovació dels comptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.