Els bancs diuen 'no' a fer un conveni de bones pràctiques per a desnonaments


Temes relacionats

El ple insta a incorporar el món local en la gestió del fons social d'habitatge (19/mar/13)

CiU proposa que l'accés al fons social d'habitatge tingui gestió local (11/mar/13)

Promusa fa més fàcil l'accés a pisos públics en la seva propera promoció ( 2/feb/13)

L'Ajuntament i les entitats fan pinya amb la Taula de l'Habitatge (29/gen/13)

Sant Cugat comptarà amb una Taula de l'Habitatge al febrer (21/gen/13)

L'Ajuntament i els bancs treballen un acord per evitar el risc de desnonament (29/nov/12)


  • Comparteix:

Grangé ha acompanyat el president del consell, Carles Brugarolas, a la sessió d'aquest dimarts

Grangé ha acompanyat el president del consell, Carles Brugarolas, a la sessió d'aquest dimarts

Les entitats financeres han rebutjat la proposta de l'Ajuntament de signar un conveni de bones pràctiques per acompanyar plegats les famílies en risc de desnonament. Els bancs consideren, segons ha anunciat l'equip de govern aquest dimarts al consell de barri de la Floresta, que pactes d'aquest nivell s'han d'assolir amb la Generalitat o el govern espanyol. No obstant això, la regidoria d'Habitatge ja té preparades altres alternatives per garantir el lloguer social, tot i lamentar que els bancs no hagin volgut assumir aquesta proposta de compromís públic amb Sant Cugat.

Gerro d'aigua freda per al consistori en la seva lluita a favor de l'habitatge digne. Quatre mesos després de la proposta de l'Ajuntament d'elaborar un codi de bones pràctiques per acompanyar amb els bancs les famílies en risc de desnonament, les entitats financeres s'han pronunciat amb una negativa a instàncies de les seves centrals.

Això ha anunciat el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, al consell florestà d'aquest dimarts, explicant que els bancs prefereixen tenir la Generalitat o el govern espanyol d'interlocutors a l'hora d'assolir un pacte d'aquest nivell. Segons Grangé, un altre argument per declinar la proposta és que les entitats financeres diuen 'estar ja assumint aquestes bones pràctiques' i que ara no disposen de pisos buits ni tenen en curs cap cas de desnonament o execució hipotecària. Malgrat el rebuig dels bancs, el titular d'Habitatge ha explicat a Cugat.cat que la lluita de l'Ajuntament no s'atura.

Raül Grangé

Busquem altres vies per oferir aquest habitatge de lloguer social. Tenim un pla B, però lamentem que no hagin volgut fer aquest compromís públic amb la ciutadania.


L'acord que al novembre va presentar el consistori també demanava la dació en pagament pels casos en què no es pugui evitar la pèrdua de l'habitatge i que les famílies poguessin accedir a la mateixa vivenda o similar amb un lloguer social adequat.

L'habitatge ha centrat el consell de barri de la Floresta on s'ha presentat el projecte de masoveria urbana i la nova promoció d'habitatge públic al carrer de Verge de Montserrat. Una construcció que ha topat amb les crítiques de l'Associació El Mussol, que titlla la promoció d'un atac a la preservació del paisatge, en concret, d'un alzinar centenari ubicat a la zona dels pisos. L'equip de govern ha assumit el compromís de treballar per 'salvar' al màxim aquest conjunt d'arbres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.