El PSC, ICV-EUiA i la CUP refusen la reforma de les administracions locals


Temes relacionats

Els ajuntaments deixaran de prestar serveis d'educació i sanitat en cinc anys (16/feb/13)

La reforma de l'administració local vol laminar l'estat de dret, segons Conesa (16/feb/13)

El president de l'EMD de Valldoreix valora la feina feta des de l'administració local (16/feb/13)


  • Comparteix:

L'oposició s'oposa a la reforma de les administracions locals, tret del PP

L'oposició s'oposa a la reforma de les administracions locals, tret del PP

L'oposició, tret del PP, rebutja en bloc la proposta de reforma estatal de les administracions locals. El PSC, ICV-EUiA i la CUP coincideixen que la futura llei és una invasió de competències municipals i de la Generalitat, potencia la recentralització de l'Estat espanyol i suposa un pas enrere en la democràcia de Catalunya. El PP, de la seva banda, defensa la reforma per evitar duplicitats i treure pes innecessari als ajuntaments.

Segons el portaveu del PP, Jordi Carreras, aquesta és una reforma 'urgent i necessària per posar ordre a l'administració' i treure tasques innecessàries a càrrec dels ajuntaments.

Jordi Carreras

Cal posar ordre a l'administració. Els ajuntaments han assolit competències sense sentit, que suposen duplicitats amb altres ens.


La resta de partits de l'oposició refusen la proposta de reforma en considerar-la una invasió de competències tant municipals com de la Generalitat. Des del PSC, el seu portaveu, Ferran Villaseñor, acusa la racionalització d'afavorir la privatizació i supressió dels serveis públics i critica el govern espanyol que hagi engegat la proposta 'unilateralment' i 'sense buscar consens' amb la resta de partits. Per això, Villaseñor demana al PP que revisi la reforma.

Ferran Villaseñor

Fan les coses tirant pel dret. Demano al PP de Sant Cugat que hi hagi una revisió i es busqui un consens territorial sobre aquest tema.


ICV-EUiA s'oposa a la reforma perquè implica una 'regressió democràtica' i redueix la capacitat de gestió de les administracions municipals. El portaveu dels ecosocialistes, Joan Calderon, ha assegurat que des de la formació s'oposen a la proposta 'de forma contundent i ferma'.

Joan Calderon

És una regressió democràtica en tota regla, un intent de recentralització dels serveis públics. Ens hi oposem de forma contundent i ferma.


La CUP també es mostra contrària a la reforma perquè elimina la capacitat de decisió dels ajuntaments, que segons la formació 'són les entitats que més coneixen les necessitats dels ciutadans'. El portaveu de la CUP, Guim Pros, nega que la proposta sigui la solució als problemes econòmics i la considera un 'atac' a la capacitat de decisió del país.

Guim Pros

És un atac a la nostra capacitat de decidir com a país. Només queda una opció, la desobediència.


L'avantprojecte de llei, que porta mesos de retard per l'oposició dels alcaldes, es remetrà al Consell d'Estat i després es tramitarà al Congrés espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.