El govern dubta de la reforma estatal i defensa la gestió del món local


Temes relacionats

Els ajuntaments deixaran de prestar serveis d'educació i sanitat en cinc anys (16/feb/13)

La reforma de l'administració local vol laminar l'estat de dret, segons Conesa (16/feb/13)

El PSC, ICV-EUiA i la CUP refusen la reforma de les administracions locals (16/feb/13)

El president de l'EMD de Valldoreix valora la feina feta des de l'administració local (16/feb/13)


  • Comparteix:

Joana Ortega, en la seva compareixença / Font: ACN

Joana Ortega, en la seva compareixença / Font: ACN

El govern ha defensat aquest divendres les seves competències exclusives en matèria de règim local davant la proposta de reforma de l'Estat espanyol. Segons la vicepresidenta Joana Ortega, l'informe aprovat pel consell espanyol de ministres retreu a les administracions locals una imatge 'distorsionada i injusta', ja que dóna la sensació que el món local sigui malbaratador i gestioni malament. En aquest sentit, Ortega ha avançat que la llei pròpia de governs locals entrarà al Parlament abans de l'estiu per regular el model propi català.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha lamentat la imatge que l'executiu espanyol trasllada del món local amb la seva proposta de reforma. Ortega ha apuntat que en el cas català, més del 90% dels regidors ni tenen sou ni dedicació exclusiva. Per això ha posat en dubte les xifres d'estalvi que apunta el govern espanyol. A més, ha dit, la realitat catalana té municipis molt petits i dispersos, amb un 93% de les ciutats de menys de 20.000 habitants i un 78% de menys de 5.000.

Una realitat que quedarà regulada en la futura llei catalana de governs locals que ha d'entrar al Parlament abans de l'estiu. En aquest sentit, Ortega ha defensat les competències exclusives del govern en matèria de règim local més enllà de la reforma que desenvolupi l'Estat espanyol.

Joana Ortega

Catalunya té competències exclusives i la legalitat l'hem de complir tots. Nosaltres hem de poder desenvolupar un model propi com és el que entrarà al Parlament.


Ortega també ha recordat que el govern espanyol es va comprometre a respectar el model català i no interferir-hi amb la seva reforma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.