Martorell va encarregar espiar Puig quan era regidor, segons 'El Periódico'


Temes relacionats

Xavier Matorell: 'A les presons catalanes no es viuen situacions de conflicte' (24/gen/13)

El santcugatenc Xavier Martorell, nou responsable de presons ( 8/gen/13)


  • Comparteix:

Xavier Martorell en la darrera entrevista a Cugat.cat el gener passat

Xavier Martorell en la darrera entrevista a Cugat.cat el gener passat

L'actual director general de Serveis Penitenciaris, el santcugatenc Xavier Martorell, hauria encarregat a l'empresa d'espionatge Método 3 diversos informes sobre dirigents del seu mateix partit, CDC, entre ells el conseller Felip Puig, segons ha publicat aquest dissabte 'El Periódico'. Segons aquest diari, Martorell comptava amb el vistiplau de l'actual conseller Germà Gordó i llavors gerent del partit. En concret, el dossier data del 2009 quan Martorell estava al capdavant de la regidoria de Seguretat Ciutadana de Sant Cugat i era responsable de la seguretat del Barça. De fet, les informacions publicades també apunten que Martorell va encarregar a la mateixa empresa informes personals sobre els quatre vicepresidents que aspiraven a la presidència del club. Martorell es querellarà contra el diari per les informacions publicades.

CDC ha negat en un comunicat haver contractat mai els serveis d'investigació de cap empresa, ni directament ni indirectament. Tot i així, i segons la informació que ha publicat 'El Periódico', va ser Xavier Martorell qui va encarregar aquest informe a l'empresa d'investigació sobre destacats dirigents de la formació nacionalista, amb el vistiplau de l'actual conseller de Justícia, Germà Gordó.

En concret, un d'ells fa referència a l'actual conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Es tracta d'un dossier de 33 pàgines que està dividit en tres parts. A banda de la informació biogràfica, de patrimoni i el recull de la seva presència als mitjans, l'informe també apunta greus acusacions sobre corrupció, tot i que no s'aporta cap prova, només es vincula alguns dels seus negocis amb Jordi Pujol Ferrussola.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Puig ha dit que no creu que el seu partit l'hagi investigat i ha encoratjat Martorell i Gordó a emprendre accions legals contra les informacions publicades aquest dissabte.

Felip Puig

No puc creure que ningú m'investigués des de dins del meu partit. Estic convençut que Martorell i Gordó emprendran les accions legals. CDC no va fer investigar cap dels seu dirigents.


La informació que publica el diari també explica que Martorell va encarregar el mateix any a l'empresa Método 3 informes personals sobre els aspirants a la presidència del Barça. Un treball que la fiscalia ha acceptat com a legal i que per tant confirma, segons el diari, que Martorell va treballar amb l'agència de detectius. Tot i així, el també president de CDC a Sant Cugat ha negat a 'El Periódico' haver encarregat cap informe sobre membres del seu partit.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb Xavier Martorell, però no ha obtingut resposta de l'actual director de Serveis Penitenciaris, que ja ha avançat que iniciarà accions legals contra el diari. També ho farà CDC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.