La proposta del PP de lluitar contra la crisi no convenç el ple


  • Comparteix:

El PP proposa com una de les mesures per sortir de la crisi la generació d'ocupació / Font: ACN

El PP proposa com una de les mesures per sortir de la crisi la generació d'ocupació / Font: ACN

El ple ha rebutjat la proposta del PP d'instar la Generalitat a centrar els seus objectius en fomentar l'ocupació i trobar un nou sistema de finançament per a Catalunya com a mesures per fomentar el creixement econòmic. Aquest desacord s'ha produït perquè la majoria de les formacions consideren que la moció està allunyada de l'àmbit municipal i no toca l'arrel del problema de la crisi. D'altra banda, el PP proposava que, aprofitant la revisió del model de finançament de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA), Catalunya ressolgués el problema 'sistèmic' d'insuficiència financera del govern d'Artur Mas.

El PP demanava amb aquesta reforma que les prioritats del nou govern autonòmic se centressin en guanyar competitivitat i generar ocupació i recuperar la credibilitat del país. Els populars han aprofitat per remarcar que la Generalitat ha de prioritzar aquestes qüestions i no d'abordar el debat sobiranista.

El regidor del PP Álvaro Benejam ha afirmat que les propostes presentades pel partit no volen ser una invasió recentralitzadora, sinó que és 'el que s'ha de fer'.

Álvaro Benejam

Jo no ho qualificaria com una invasió recentralitzadora, sinó que és fer el que cal fer. Cadascú defensant la seva postura.


La resta de grups polítics han rebutjat aquesta mesura perquè està basada en supòsits erronis, tal com ha remarcat el regidor de CiU, Carles Brugarolas, que ha marcat que el dèficit ve marcat per Madrid i no per Europa, tal com argumentava el PP. En el mateix sentit, els socialistes afirmen que és una moció que planteja moltes propostes que el mateix PP ja havia renunciat prèviament.

De la seva banda, ICV-EUiA ha qualificat aquesta proposta d'oportunista per presentar-se en el mateix ple en què es debatia l'adhesió a la declaració de sobirania. Finalment, la CUP ha conclòs que el PP planteja les qüestions sense tocar el problema de fons, que -segons els independentistes- són les mesures econòmiques aprovades pel govern de Rajoy.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.