L'oposició dubta del nou model de gestió de Pere San i de la viabilitat de la reforma


Temes relacionats

El Mercat Pere San iniciarà al setembre 15 mesos d'obres (15/feb/13)

El consistori garantirà preus 'assumibles' per a la concessió de parades de Pere San ( 4/set/12)

Els paradistes de Pere San confien que reuniran els avals per a la remodelació (30/ago/12)

Consistori i paradistes, junts per reactivar el Mercat Pere San (10/nov/11)


  • Comparteix:

Imatge actual de l'interior de les instal·lacions del mercat

Imatge actual de l'interior de les instal·lacions del mercat

El Mercat de Pere San serà el primer mercat municipal que externalitzarà la seva gestió, amb l'adjudicació de les obres de reforma i explotació a una mateixa empresa. Un canvi de model que ha tirat endavant amb els vots a favor de CiU i el PP amb l'abstenció de PSC, ICV-EUiA i la CUP, que han expressat dubtes sobre la fórmula de gestió indirecta i en la viabilitat econòmica del projecte, que oscil·larà entre els dos i els tres milions d'euros. L'equipament encetarà les obres de remodelació al setembre amb una durada de 15 mesos.

El regidor de Comerç, Josep Romero, ha defensat la decisió que el Mercat de Pere San es gestioni en el futur de forma indirecta, després de la seva remodelació. Amb el canvi, tot i mantenir el consistori la competència municipal, el mercat serà explotat per una empresa que també assumeix les obres de reforma.

D'aquesta manera, segons el titular de Comerç, l'Ajuntament es deslliura del cost de manteniment i conservació de l'espai i delega en els assentadors aquestes responsabilitats. Romero assegura que, en el context actual, el sistema de gestió indirecta 'és el més idoni' per al mercat de la plaça de Sant Pere.

L'oposició en bloc, tot i felicitar-se per la recuperació de l'espai, s'ha abstingut, tret del PP que hi ha votat a favor. La CUP i ICV-EUiA han expressat dubtes sobre l'externalització de la gestió. En el cas d'ICV-EUiA, el seu portaveu, Joan Calderon, a més, s'ha mostrat en desacord amb la durada de la concessió.

Joan Calderon

La gestió indirecta no ens convenç, tot i que entenem que sí convenç els paradistes. També creiem que la concessió és per un període massa llarg.


El PSC també ha mostrat recel en com evolucionarà el nou model de gestió escollit per a l'espai i en la viabilitat econòmica del projecte, amb un cost entre els dos i els tres milions d'euros. L'equilibri financer que haurà d'assumir l'empresa adjudicatària ha estat també motiu de preocupació per als populars, tal com ha exposat el regidor Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Si després es licita a una empresa, que es quedi sense finançament a mitja obra... ¿Què passaria? És una possibilitat.


Durant els 10 primers anys dels 40 de concessió, els paradistes estaran exempts de pagar el cànon que, un cop passat aquest període, serà de 2.000 euros anuals. Les parades seran tradicionals i de producte fresc, però també hi haurà punts de restauració. Una altra novetat és que l'equipament municipal obrirà a les tardes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.