Sant Cugat vol deslliurar de plusvàlues les llars amb dació en pagament


Temes relacionats

Els procuradors de Terrassa i l'Ajuntament treballen junts per aturar desnonaments (17/gen/13)

Sant Cugat reitera al ple la seva defensa del dret a l'habitatge (17/des/12)

L'Ajuntament rebat les crítiques de la PAH amb números (27/nov/12)

El ple proposa la supressió cautelar de les plusvàlues en casos de desnonaments (19/mar/12)

L'Ajuntament suspendrà cautelarment les plusvàlues en casos de desnonaments (19/mar/12)


  • Comparteix:

La PAH continua reclamant solucions per als problemes d'habitatge al ple

La PAH continua reclamant solucions per als problemes d'habitatge al ple

L'equip de govern vol ampliar la suspensió de la liquidació de les plusvàlues que fins ara beneficia les famílies afectades per desnonament a aquelles que afronten una dació en pagament. Això ha anunciat el govern local en el ple d'aquest dilluns en el que vol ser un futur 'acord transversal' entre tots els grups municipals per ajudar les famílies amb aquest problema. No obstant això, l'àrea d'Economia ha remarcat que el principal obstacle per aplicar aquesta ajuda és que les escriptures notarials no recullen actualment el supòsit de 'dació en pagament'.

Com cada sessió plenària, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha intervingut per calibrar com evolucionen les accions de l'Ajuntament en favor dels ciutadans amb problemes greus per pagar l'habitatge. En aquesta audiència pública, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha afirmat que l'equip de govern treballa amb la resta de partits un acord que ampliï la suspensió de la liquidació de les plusvàlues.

La moratòria, que fins ara ajuda les famílies amb desnonaments d'habitatges de primera residència, podria obrir-se també a les famílies que afronten una dació en pagament. Malgrat la voluntat de l'equip de govern de tirar aquesta ajuda endavant, Brugarolas ha apuntat que topen amb les escriptures notarials que, per ara, no tipifiquen la figura de 'dació en pagament'.

Carles Brugarolas

Recollint aquesta sensibilitat i amb voluntat d'estendre la suspensió de la liquidació de les plusvàlues en els casos de dació en pagament, s'haurà de mirar cas per cas.


Segons dades municipals, el consistori ha suspès 41 plusvàlues des del març de l'any passat quan va entrar en vigor la moratòria. 400.000 euros és l'import global que l'Ajuntament ha deixat de recollir per aquest impost del valor dels terrenys de naturalesa urbana.

Durant la seva intervenció al ple, la PAH ha aprofitat per fer una crítica a les polítiques d'habitatge de Sant Cugat. El membre de l'entitat, Marco Simarro, demana a l'equip de govern més efectivitat a l'hora de lluitar contra el problema de l'habitatge.

Marco Simarro

Vostès diuen que tenen voluntat, però CiU té unes polítiques molt concretes d'habitatge a àmbit nacional. La voluntat es demostra amb efectivitat davant els problemes.


Entre les mesures que ha emprès el consistori en aquest àmbit hi ha el conveni signat amb els procuradors dels Tribunals de Terrassa que proposaran la intervenció dels serveis socials de Sant Cugat quan detectin una família de la ciutat sense recursos amenaçada per desnonament. Una altra mesura és la proposta del ple perquè el 50% dels habitatges del banc 'dolent' es destinin a lloguer social i es puguin gestionar des de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.