CiU aprova en solitari els comptes de Valldoreix amb crítiques sobre la despesa


Temes relacionats

L'EMD redueix els comptes un 14% en un context de crisi i deutes de la Generalitat ( 5/feb/13)


  • Comparteix:

Moment del debat dels pressupostos, aquest dijous / Font: Premsa EMD

Moment del debat dels pressupostos, aquest dijous / Font: Premsa EMD

CiU-Actuem ha aprovat de forma inicial, i de nou en solitari, el pressupost per al 2013 que es fixa en 8,6 milions d'euros, un 14'8% menys que l'any anterior. La reducció dels pressupost es deu al fet que enguany l'EMD només ha d'assumir l'últim pagament del soterrament de les línies d'alta tensió que capitalitza les inversions. Un capítol que registra un descens del 65%, marcant una partida inversora de 980.000 euros per finançar projectes com la urbanització del carrer de Caçadors i la construcció del carril bici. El PP i la Candidatura de Progrés (CPCV) han votat en contra dels comptes amb critiques a la despesa i al fet que el conveni amb Sant Cugat encara no estigui tancat i, en el cas dels populars, s'ha sol·licitat el tancament de l'escola bressol. El govern ha defensat els números argumentant que són 'realistes i ajustats' i que marquen l'inici de l'aposta pels temes de mobilitat.

L'EMD rebaixa els seus comptes un 14,8% aquest any, situant-se en 8,6 milions d'euros. Aquest descens respecte a l'exercici anterior obeeix al fet que enguany el territori només ha de fer front a l'últim pagament del soterrament de les línies d'alta tensió. El pressupost ordinari és de 7,6 milions d'euros, amb una reserva del 23% per a la partida de personal.

La retallada també s'ha notat en les inversions que registren una baixada del 65% amb un total de 980.000 euros. L'eliminació de l'alta tensió es menja bona part del pastís inversor, amb 643.000 euros. La resta es reparteix entre la urbanització del carrer de Caçadors (162.000 euros), la construcció del carril bici (44.000 euros) i la redacció de projectes (20.000 euros). El govern preveu millores en l'enllumenat, a l'escola Ferran i Clua i l'institut Arnau Cadell, i està pendent que la Generalitat pagui més d'un milió d'euros pel soterrament de l'alta tensió i per les ajudes a l'escola bressol i l'escola de música.

L'oposició s'ha mostrat molt crítica pel fet que l'EMD no hagi tancat encara l'acord econòmic amb Sant Cugat, del qual l'EMD ha reconegut que de moment només s'ha discutit a nivell tècnic. El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha explicat que la previsió del conveni prevista presenta, però, un augment important respecte l'any anterior.

Xavier Gavaldà

Tenim una previsió de 5 milions d'euros. Respecte el 2012 suposa un increment de 627.000 euros. És un augment considerable.


Gavaldà també ha subratllat que l'EMD només té un deute del 27%, però que ha de ser curosa a l'hora de fer despesa i mantenir uns comptes 'ajustats i realistes'.

El vocal del PP, Josep Maria Canals, ha demanat el tancament de l'escola bressol de Valldoreix en considerar una 'sagnia' els 360.000 euros que costa a l'EMD quan, diu, la meitat de les famílies no són del territori.

Josep Maria Canals

Ara resulta que la meitat de les famílies de l'escola no són de Sant Cugat. L'escola bressol s'ha de tancar. No pot ser que costi tant a l'EMD.


El PP i la Candidatura de Progrés s'han mostrat en desacord amb la despesa marcada, amb partides excessives en alguns casos. La vocal de la Candidatura, Carme Babiloni, s'ha referit a la subvenció de 50.000 euros per al complex esportiu i a les externalitzacions.

Carme Babiloni

No estem d'acord amb les partides pel centre esportiu. És molt elevada. I s'estan externalitzant moltes coses que pot assumir l'EMD.


La sessió també ha donat llum verda, per unanimitat, a l'acceptació de l'ajuda del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que permetrà l'adquisició d'un terreny ubicat a Can Ubach.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.