La uaSC demana calendaritzar i garantir el compliment del pla de transparència local


Temes relacionats

La ciutat es dota d'un pla de mesures per prevenir la corrupció (18/feb/13)

Compromís de la ciutat amb la transparència i el bon govern (15/feb/13)

L'Ajuntament es presentarà com a acusació particular si hi ha presumptes casos de corrupció (17/nov/09)


  • Comparteix:

La uaSC demana afegir millores al pla de transparència aprovat al ple

La uaSC demana afegir millores al pla de transparència aprovat al ple

La uaSC aplaudeix les mesures per garantir la transparència i el bon govern aprovades en el ple municipal d'aquest febrer però demana l'establiment d'un calendari d'execució i la implantació d'eines de seguiment i control del compliment de les mesures. La plataforma política local també exigeix explicacions sobre el desenllaç d'una moció de novembre del 2009 que ja apostava per la transparència i lamenta que les mesures aprovades no incloguin un compromís de totes les forces polítiques per consensuar al màxim les mocions del ple.

La uaSC, sense representació al ple, considera que aquest document aprovat al ple és fruit de l'alarma social generada darrerament. En aquest sentit, el president de la formació, Jaume Massanés, aplaudeix que es tiri endavant qualsevol tipus de mesura però recorda algunes de les mancances que té el pla. Ho ha exemplificat en la manca d'un calendari d'execució que inclogui un desglossament de responsables i prioritats i la necessitat de crear un sistema de control independent dels partits polítics.

Jaume Massanés

Trobem a faltar un calendari d'execució amb les prioritats i també cal crear una eina fiable de seguiment.


La uaSC recorda també la manca d'una valoració del compliment d'una moció de 2009 que ja anava en la línia d'incrementar la transparència dins les pràctiques municipals. En aquest sentit, la plataforma lamenta alguns episodis d'opacitat de l'Ajuntament com són la negativa a facilitar les dietes que reben els membres de l'equip de govern per les seves dedicacions a Promusa, al Consorci del Parc de Collserola, al Consell Comarcal i a d'altres organismes.

Massanés també ha lamentat que s'hagi perdut l'oportunitat 'històrica' de treballar en aquest pla un compromís de tots els partits polítics per consensuar al màxim les mocions que es presenten al ple i evitar que l'equip de govern apliqui el 'rodet' de la majoria absoluta o la utilització de mocions alternatives per bloquejar-les.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No vale decir que a partir de ahora nos vamos a portar bien. Hay que analizar que ha pasado y si es necesario buscar responsabilidades, ya esta bien de hacer juegos malabares

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 22/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.