El secretari d'organització de CDC demana a Martorell 'un pas enrere'


Temes relacionats

Ajornada l'assemblea de CDC on s'havia de tractar el cas Martorell (25/feb/13)

Noves filtracions mostren que Martorell va negociar preus amb Método 3 (25/feb/13)

El PP, ICV-EUiA i la CUP demanen la dimissió de Martorell (25/feb/13)

Recasens i Amador estudien accions legals si es confirma l'informe de Método 3 (23/feb/13)


  • Comparteix:

Josep Rull durant l'entrevista a 'La Xarxa'

Josep Rull durant l'entrevista a 'La Xarxa'

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, demana a Xavier Martorell que faci 'un pas enrere' i s'aparti de la presidència del partit a Sant Cugat, en línia amb la petició de l'alcaldessa, Mercè Conesa. En una entrevista a La Xarxa, Rull ha afirmat que 'grinyola' el fet que el dirigent santcugatenc no informés la direcció del partit que havia encarregat a Método 3 tasques de seguretat per al partit a Sabadell i ha afegit que les explicacions que ha donat han estat contradictòries i poc adequades. Aquest dimarts, 'La Vanguardia' assegura, a partir de fonts de CDC, que el partit no destituirà Martorell perquè 'no va cometre res il·legal'.

Rull ha demanat explícitament que Martorell s'aparti de la presidència local de CDC i de la resta de càrrecs orgànics, i s'ha mostrat obert a parlar de la seva renúncia com a director general de Serveis Penitenciaris, tot i que ha negat que hagi de ser automàtica. Segons el secretari d'organització de CDC, l'error de Martorell va ser no informar la direcció del partit dels encàrrecs a Método 3, entre els quals hi havia tasques de seguretat a la seu convergent de Sabadell, on hi havia neguit pel clima d'assetjament que patien. Rull creu que aquesta ocultació 'grinyola', perquè és contradictòria amb l'afirmació de CDC segons la qual el partit no va mantenir relacions directes o indirectes amb l'agència de detectius, i afegeix que el santcugatenc no ha donat les explicacions adequades sobre l'afer.

Josep Rull

El senyor Martorell no ens va dir com a partit que havia encarregat aquestes feines i hi ha un tema que grinyola, però no és espionatge. Potser el més adequat és fer un pas enrere.


Les declaracions de Rull a La Xarxa estan en sintonia amb la petició de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que dissabte va demanar públicament a Martorell que posés el seu càrrec a disposició de la militància després que es conegués l'estreta relació del dirigent santcugatenc amb Método 3. Estava previst que la decisió es prengués aquest dimarts en una assemblea de militants, però la trobada s'ha ajornat fins dimarts de la setmana vinent. La versió de l'executiva local és que s'ha considerat més oportú abordar aquest tema en una assemblea extraordinària davant 'la impossibilitat d'incorporar aquest afer dins l'ordre del dia de l'assemblea prevista per aquest dimarts'. Des de la direcció nacional de CDC indiquen, en canvi, que el mecanisme més adient no és forçar una desaprovació de la militància local sinó resoldre el problema internament com a conseqüència d'un procés de reflexió.

'La Vanguardia' publica aquest dimarts, a partir de fonts de CDC, que la direcció del partit no destituirà Martorell ni dels càrrecs de govern ni de la formació. Segons aquesta capçalera, les fonts creuen que seria 'absurd' destituir-lo per unes informacions, ja que seria fer el joc als adversaris polítics.

Mentrestant, el PP, ICV-EUiA i la CUP demanen a Martorell que deixi la presidència de CDC a la ciutat per la seva relació amb l'empresa de detectius Método 3. El PP considera 'inadmissible' que això passi a Sant Cugat i ICV-EUiA reclama a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que convoqui d'urgència una junta de portaveus per aclarir les investigacions als exregidors d'UDC Xavier Amador i Joan Recasens. La CUP també ha exigit 'explicacions clares' a l'executiva de CDC de Sant Cugat sobre els encàrrecs de Martorell a Método 3.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.