L'Ajuntament assegura al PSC que mantindrà les certificacions ISO


Temes relacionats

El PSC vol saber per què no es renoven els certificats de qualitat del consistori (26/feb/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat no perd les certificacions de qualitat

Sant Cugat no perd les certificacions de qualitat

Sant Cugat no es quedarà sense les seves certificacions de qualitat aquest abril, tal com ha apuntat el PSC aquest dimarts. El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha explicat a Cugat.cat que s'ha desprogramat l'auditoria externa anual corresponent per a l'abril però que en 'cap cas' significa una pèrdua de les certificacions. Puigneró ha afirmat que aquesta auditoria externa es posposa un any ja que no és obligatòria fer-la anualment. Amb aquesta mesura l'Ajuntament s'estalvia més de 5.000 euros.

Els socialistes afirmaven en roda de premsa que no es renovarien els certificats de qualitat ISO que té l'Ajuntament i que 'caducaven' el 19 d'abril. Segons el tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, aquesta data correspon a l'auditoria externa que s'havia d'efectuar però que el consistori no portarà a terme per una reestructuració d'aquestes revisions.

D'aquesta manera, Sant Cugat mantindrà les seves certificacions de qualitat que premien la gestió en els àmbits de serveis d'atenció ciutadana i de gestió ambiental, i en seguretat i salut laboral. Aquest canvi ve donat com una mesura d'estalvi i perquè l'auditoria externa no aportava més informació que la interna que ja duu a terme el consistori, tal com ha assegurat Puigneró.

Jordi Puigneró

Hem decidit passar l'auditoria externa d'anual a bianual. D'aquesta manera ens estalviem més de 5.000 euros i no té cap afectació al procés de qualitat.


Amb tot, el consistori disposa del Departament de Servei de Qualitat, Processos i Gestió Documental, que ja vetlla perquè es mantinguin els procediments que demanen aquests certificats de qualitat, i que avaluen de manera interna la feina de l'Ajuntament.

Els requisits per mantenir les acreditacions de qualitat ISO són dur a terme una auditoria interna anual, fer una auditoria de certificació anual o fer cada tres anys una auditoria externa de renovació de la certificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.