CiU situa el santcugantenc Jordi Martí en el nº 8 a les llistes al Congrés


  • Comparteix:

Jordi Martí ha estat ja aquests 4 anys diputat al Congrés per CIU.

Jordi Martí ha estat ja aquests 4 anys diputat al Congrés per CIU.

El santcugatenc Jordi Martí anirà de número 8 a les llistes de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats. L'objectiu de Martí, que ja ha estat diputat a Madrid durant aquesta legislatura per la federació, és evitar la majoria absoluta de qualsevol de les dues forces majoritàries a l'Estat i aconseguir un nou Estatut i finançament per Catalunya.

Martí tornarà a formar part de la llista de la federació nacionalista pel Congrés dels Diputats. Aquest cap de setmana, el Consell Nacional de CDC ha aprovat la candidatura de Martí que ocyparà el número 8 per CIU i que s'haurà de ratificar en el Consell Nacional extraordinari de la federació el proper cap de setmana.

Martí, ha explicat que l'objectiu, en aquesta campanya electoral será intentar que cap de los dos partits majoritaris a l'Estat obtinguin majoria absoluta. D'aquesta manera, segons el sancugantenc, CIU podrà 'forçar' el proper govern espanyol a cedir davant les exigències de CIU d'un nou Estatut i sistema de finançament per Catalunya

Jordi Martí

Esperem ni PP ni PSOE tinguin majoria suficient i noslatres puguem marcar la pauta.


Aquest 4 anys, Martí ha estat al Congrés on ha presentat diverses iniciatives pel reconeixament, per exemple, de les federacions esportives catalanes. En aquest cas, la llista l'encapçala Duran i Lleida. Martí s'ha mostrat esperançat per tornar a ocupar un escó al Congrés i treballar per la millora de Catalunya:

Jordi Martí

Treballaré perquè pugui tenir representació al Congrés i seguir treballant perquè PP no tingui majoria absoluta.


El seu nom i lloc definitiu a la llista l'haurà de ratificar el Consell nacional extraordinari que se celebra el proper cap de setmana a Bellaterra. El número 2 per Barcelona serà l'exconseller de Cultura, Jordi Vilajoana, que anirà seguit de l'actual diputada Mercè Pigem. El candidat per Barcelona per al Senat serà l'actual eurodiputat Carles Gasòliba.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.