ICV demanarà una auditoria de la gestió de Martorell a Seguretat Ciutadana


Temes relacionats

ICV-EUiA reclama la dimissió de Xavier Martorell (24/feb/13)


  • Comparteix:

El copresident d'ICV, Xavier Boix, aquest dilluns en roda de premsa

El copresident d'ICV, Xavier Boix, aquest dilluns en roda de premsa

ICV ha reclamat aquest dilluns una auditoria interna de la gestió que va fer Xavier Martorell al capdavant de la regidoria de Seguretat Ciutadana. Els ecosocialistes, a través del grup municipal, demanaran que es revisin tots els contractes i actuacions de l'àrea que Martorell va dirigir. L'objectiu és certificar que la seva tasca dins l'equip de govern de CiU està desvinculada de la seva relació amb l'agència Método 3 i dels presumptes casos d'espionatge. A més, insta els exregidors d'UDC Xavier Amador i Joan Recasens, presumptament investigats financerament per l'empresa de detectius, a fer públiques les seves declaracions de patrimoni i renda.

El copresident d'ICV, Xavier Boix, considera que la relació de Martorell amb Método 3 transcendeix l'àmbit de CDC i és un afer de ciutat ja que el fins ara president local dels nacionalistes ha tingut responsabilitats com a regidor. És per això que la formació demanarà que es faci una auditoria interna a l'Ajuntament sobre la gestió de Martorell al capdavant de Seguretat Ciutadana.

A més, ICV reclama que s'aclareixin els motius, els responsables i el contingut dels informes sobre els exregidors d'UDC Xavier Amador i Joan Recasens. Boix considera que si Martorell va ordenar investigar els dos polítics santcugatencs no 'seria per passar l'estona'.

Xavier Boix

Si com sembla el senyor Martorell va fer investigar Recasens i Amador havia de ser per algun motiu. Tenim dret a saber per què, qui ho va demanar i quina informació va extreure.


Boix ha animat Amador i Recasens a fer públiques les seves declaracions de renda i patrimoni d'abans d'accedir als seus càrrecs públics dins l'Ajuntament i en abandonar-los. Boix considera que aquesta és la millor manera d'esvair els dubtes sobre la seva situació financera.

En el cas de l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix Montserrat Turu, que presumptament va ser investigada per Método 3 i es va remetre la informació a Martorell, Boix ha qualificat l'afer de 'cas gravíssim d'espionatge polític'.

Xavier Boix

És un cas gravissím d'espionantge polític. Pensem que darrere hi havia finalitats polítiques de caire partidista.


Sobre les investigacions a Turu, de la Candidatura de Progrés on està representada ICV-EUiA, Boix ha recordat que era l'època de l'alcaldia de Lluís Recoder, la presidència local de CDC de Jordi Puigneró, la vocalia de CiU-Actuem a Valldoreix de Josep Puig i la regidoria de Seguretat Ciutadana de Martorell. Segons Boix, per aquests motius, alguna d'aquestes persones hauria de donar explicacions.

De la mateixa manera, Boix ha demanat a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que doni explicacions sobre aquests casos 'molt greus', que poden convertir l''oasi de Sant Cugat en el femer de Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.