El PSC demana una defensa ferma per mantenir els ajuts a serveis socials


  • Comparteix:

El PSC, preocupat pel futur del servei de teleassistència / Font: ACN

El PSC, preocupat pel futur del servei de teleassistència / Font: ACN

El PSC vol que l'Ajuntament planti cara a la progressiva disminució d'ajudes estatals pels serveis socials que assumeixen els consistoris i aposti pel manteniment del contracte programa d'aquest àmbit. Els socialistes ho demanaran en una moció al ple, on també advertiran de les tensions de tresoreria que pot afrontar l'Ajuntament si se suprimeix aquest pla concertat al 2013. D'altra banda, el PSC ha conegut a través de la comissió informativa de Serveis Socials que l'ajuda per a teleassistència enguany es 'quedarà a zero'.

Els socialistes han posat sobre la taula els números del contracte programa a Catalunya en serveis socials bàsics. El pressupost del 2011 era de 12'2 milions d'euros i l'any següent la partida disminuïa un 40% arribant als 3'9 milions. De cara al 2013 el panorama és desalentidor pels socialistes, que s'han mostrat preocupats per les tensions de tresoreria que podria ocasionar una eventual desaparició d'aquest pla concertat d'ajudes estatals.

El PSC considera que, abans d'abordar el copagament o la discriminació en funció de la renda, els ajuntaments haurien d'aliar-se per plantar cara a la disminució progressiva d'aquestes ajudes estatals en serveis socials bàsics, tal com defensa el portaveu, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Els ajuntaments hem de deixar enrere el color polític i reclamar un finançament just a l'Estat espanyol.


La principal preocupació del PSC ara és l'eliminació de la subvenció estatal per a teleassistència, tal com ha informat Serveis Socials als grups municipals en comissió informativa. Unes dades que també xifren en 750 persones els santcugatencs que es beneficien del servei de teleassistència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.