Lluís Recoder deixa l'escó al Parlament i se'n va a la consultoria KPMG


Temes relacionats

Santi Vila pren el relleu al santcugatenc Lluís Recoder (28/des/12)

Recoder no repetirà com a conseller (23/des/12)

Recoder nega que busqui més pes polític per seguir al govern (22/des/12)

Recoder pren possessió del càrrec de conseller de Territori i Sostenibilitat (29/des/10)

Recoder marxa 'orgullós' i confia en la futura gestió de Conesa (29/des/10)

Lluís Recoder ja és conseller de Territori i Sostenibilitat (28/des/10)

Recoder formalitza aquest dimarts l'adéu a la política local (28/des/10)


  • Comparteix:

Recoder en l'assemblea de CDC d'aquest dimarts a Sant Cugat

Recoder en l'assemblea de CDC d'aquest dimarts a Sant Cugat

Lluís Recoder deixa l'escó al Parlament i s'allunya de la primera línia política. Segons el diari 'Expansión', l'exconseller de Territori i exalcalde de Sant Cugat se'n va a l'activitat privada com a soci de la consultoria i auditora KPMG, on es dedicarà a l'assessorament a empreses en matèria d'internacionalització i medi ambient. La vacant de l'exconseller hauria de ser coberta per l'exregidora Àngels Ponsa, tal com ha confirmat la mateixa santcugatenca a Cugat.cat. De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lamentat la decisió de Recoder, que l'ha definit com una persona amb gran capacitat per a la política i li desitja 'la millor de les sorts'.

Dos mesos després de deixar la conselleria de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder ha comunicat a Artur Mas la seva renúncia com a diputat al Parlament. De nou, els motius personals han estat el que han empès Recoder a prendre la decisió de fer d'advocat a KPMG, que segons algunes fonts completarà amb la docència a una universitat.

En el moment de la seva renúncia com a conseller, diversos mitjans van assenyalar que sectors de CiU apuntaven Recoder com el candidat més ben posicionat per succeir Mas un cop aquest culminés el procés de 'transició nacional'. En aquest sentit, la sortida de Recoder de la conselleria però mantenint l'escó al Parlament va interpretar-se des d'alguns àmbits com una retirada tàctica per reaparèixer 'en el moment oportú', extrem que Recoder va desmentir explícitament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat la feina de Recoder com a alcalde i ha afirmat que és 'una llàstima' perquè és una persona amb gran capacitat per a la política.

Mercè Conesa

Ha pres una decisió, un nou trajecte. Per a nosaltres és una llàstima perquè ha estat un gran alcalde i és una persona amb una gran capacitat per a la política.


Conesa ha subratllat que en l'assemblea local de CDC d'aquest dimarts, l'exalcalde no va fer referència a aquesta decisió, tot i que és possible, segons l'alcaldessa, que la decisió l'hagués pres fa un temps.

Recoder milita a CDC des de 1976 i participa en la fundació de la JNC, de la qual va ser secretari i president. Durant 13 anys Recoder ocupa un escó de CiU al Congrés espanyol i, durant dues legislatures, compagina l'alcaldia amb l'escó parlamentari. Al 2006, Recoder dimiteix del seu càrrec de diputat al·legant que vol dedicar-se en exclusiva a la política municipal.

A Sant Cugat, Recoder ha guanyat les tres eleccions municipals a les quals s'ha presentat, les darreres amb majoria absoluta. A l'inici del seu darrer mandat, Recoder va ser el càrrec institucional més important de CiU com a alcalde de la ciutat de Catalunya més gran en mans de CiU. Segons CDC, Recoder és a dia d'avui membre de l'executiva nacional i de la permanent del partit nacionalista, a més de conseller nacional de la formació.

La vacant que deixa l'exconseller hauria de ser coberta per la santcugatenca Àngels Ponsa, que va ocupar el lloc número 29 en la llista de CiU per Barcelona. Ponsa va debutar com a diputada al Parlament la passada legislatura, però els resultats electorals de la federació nacionalista el 25 de novembre no li van permetre repetir en l'escó. Ponsa va ser companya de govern de Recoder com a regidora de Serveis Personals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.