ICV-EUiA exigeix assegurar els mínims en aliments, renda, serveis i vivenda


  • Comparteix:

La família ecosocialista, inaugurant l'Oficina Parlamentària

La família ecosocialista, inaugurant l'Oficina Parlamentària

ICV-EUiA demana una reacció de la classe política per posar fi a la situació de pobresa i per això presentarà al ple una moció per garantir els mínims bàsics a partir d'una reorientació de les polítiques socials. Una proposta que s'inscriu en la proposició de llei que la formació ha presentat al Parlament per assegurar necessitats com l'alimentació, els ingressos, els subministres i l'habitatge. La diputada d'ICV-EUiA Laura Massana ha presentat aquest dijous els eixos d'aquest pla coincidint amb la inauguració de l'Oficina Parlamentària dels ecosocialistes locals.

Segons les dades dels ecosocialistes, un 23'4% dels catalans està en situació de pobresa en un país en què la pobresa infantil se situa en el 27%. La formació vol combatre la desaparició de la classe mitjana i assegurar les necessitats bàsiques a través de la Llei del Mínim Vital Garantit, presentada al Parlament a finals de gener.

Es tracta d'una reorientació de les polítiques socials per assegurar que la ciutadania té garantits els mínims en alimentació, ingressos, habitatge i serveis. Una proposició de llei que ha presentat la diputada d'ICV-EUiA Laura Massana que considera que els quatre eixos de la llei són drets fonamentals que s'han de respectar.

Laura Massana

La situació és crítica. I nosaltres volem que les necessitats bàsiques estiguin cobertes i que les persones surtin de l'emergència social.


La llei reclama l'aprofitament dels aliments sobrers de les grans superfícies; una renda mínima de 600 euros; no tallar aigua, gas i llum a qui no la pugui pagar i un parc de pisos públics de lloguer social.

La visita de Massana ha estat amb motiu de la inauguració de l'Oficina Parlamentària d'ICV-EUiA, que servirà per reunir sota un mateix sostre parlamentaris ecosocialistes i ciutadans per abordar temes d'interès social. La copresidenta d'ICV, Roser Casamitjana, ha explicat que les trobades permetran al partit 'prendre nota' de les inquietuds ciutadanes.

Aquest dijous Massana s'ha reunit amb una entitat del Tercer Sector, la secció local de l'Associació Catalana per al Parkinson. Sobre el deute pendent de la Generalitat amb el Tercer Sector, Massana ha explicat que els col·lectius afectats encara no disposen d'un calendari de pagament del concert impagat del juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.