CiU proposa que l'accés al fons social d'habitatge tingui gestió local


  • Comparteix:

El fons social d'habitatge compta amb més de 5.000 pisos a l'Estat espanyol propietat de bancs

El fons social d'habitatge compta amb més de 5.000 pisos a l'Estat espanyol propietat de bancs

El grup municipal de CiU vol que l'accés al fons local d'habitatge estigui gestionat des de l'àmbit local. Per això la federació nacionalista portarà al ple de dilluns que ve una moció que reclama que aquest fons creat per l'Estat espanyol i les entitats financeres respecti les competències autonòmiques i siguin els serveis socials i les oficines locals d'habitatge els que gestionin i decideixin l'accés al lloguer social. CiU també presentarà a la sessió plenària un manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

El 21,6% dels habitatges que han aportat les entitats financeres al fons social està ubicat a Catalunya, amb més d'un milers de pisos. Podran optar a un lloguer social les persones desnonades de la seva residència habitual després de l'1 de gener del 2008, que tinguin uns ingressos familiars inferiors als 1.600 euros i pateixin condicions de vulnerabilitat.

És per això que la moció de CiU busca que aquests criteris siguin avaluats pels serveis socials i les oficines d'habitatge locals, en lloc de facultar les entitats financeres amb aquesta tasca. A més, demana que es respectin les competències autònomiques i que l'accés al lloguer social estigui gestionat des de l'àmbit local.

La federació nacionalista també proposarà al ple l'adhesió a un manifest del Dia Internacional de la Dona que marca una sèrie d'objectius per al seu compliment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.