L'endeutament a curt termini i les tensions de tresoreria, preocupacions del PP


Temes relacionats

L'Ajuntament tanca el 2012 en verd i amb menys endeutament (13/mar/13)


  • Comparteix:

Els regidors Bruno de Salvador, a l'esquerra, i Álvaro Benejam durant la roda de premsa

Els regidors Bruno de Salvador, a l'esquerra, i Álvaro Benejam durant la roda de premsa

El PP veu positiu que l'Ajuntament hagi tancat el pressupost del 2012 amb un estalvi net de 4,1 milions d'euros i un endeutament del 67%, tot i recordar que la ràtio d'endeutament presentada no preveu el deute a curt termini. El PP es mostra preocupat, d'altra banda, per les tensions de tresoreria que hi ha hagut durant l'últim trimestre de l'any.

El regidor Álvaro Benejam considera que de cara al 2013 el deute a curt termini s'hauria de tenir en compte perquè, assegura, ara només s'està contemplant la ràtio quan s'han liquidat les pòlisses de tresoreria a finals d'any.

Álvaro Benejam

La valoració del ràti d'endeutament no preveu el deute a curt termini i només ho fa a llarg termini quan ja s'han cobrat les pòlisses.


Benejam ha afegit que el superàvit existent no es tradueix en 'diner real i disponible' als comptes municipals per fer noves despeses. D'altra banda, per al regidor del PP, les tensions de tresoreria que hi ha hagut durant l'últim trimestre de l'any han estat preocupants i han fet perillar 'en molts moments' els terminis de pagament als proveïdors, que fins alguns s'han hagut d'ajornar.

Els populars recorden que per presentar uns números positius l'equip de govern no ha executat el 100% de la majoria de partides.

Benejam s'ha mostrat preocupat, d'altra banda, pels 52 milions d'euros que l'Ajuntament té pendents de cobrar. D'aquests, segons el PP, la gran majoria són deutes de la Generalitat, tot i que també hi ha de la Unió Europea, de l'Estat espanyol i la Diputació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.