Sant Cugat fa una crida a mantenir les ajudes estatals per a serveis socials


Temes relacionats

El PSC demana una defensa ferma per mantenir els ajuts a serveis socials ( 6/mar/13)


  • Comparteix:

El Contracte Programa es redueix en temps de crisi / Font: ACN

El Contracte Programa es redueix en temps de crisi / Font: ACN

La nostra ciutat reclamarà al govern espanyol el manteniment de les ajudes estatals per a serveis socials i així alçar la veu contra les retallades efectuades pel ministeri espanyol de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Amb una moció signada i aprovada per tots els grups excepte el PP, i impulsada pel PSC, es posa de manifest la importància del Contracte Programa, en un moment en què el 25% de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. El pressupost d'aquest pla concertat ha patit una retallada del 65% el 2011, i un 40% l'any passat. El PP no s'hi ha sumat perquè 'ha de defensar les polítiques de l'Estat espanyol'.

A Sant Cugat hi ha 900 usuaris del servei de teleassistència que es podrien quedar sense aquesta prestació si el govern espanyol tira endavant la proposta d'eliminar dels Pressupostos Generals de l'Estat 2013 (PGE) aquesta ajuda. És per això, que el consistori demana una restitució d'aquesta partida pressupostària, atès que és 'fonamental' per poder desenvolupar una xarxa de Serveis Socials d'atenció primària.

El regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha precisat que amb aquesta proposta de l'Estat espanyol, Sant Cugat deixarà d'ingressar 30.000 euros en polítiques socials que hauran d'assumir entre el consistori i la Diputació de Barcelona. A més, el regidor del grup municipal del PSC Pere Soler ha qualificat de preocupants aquestes mesures i ha instat el govern espanyol a restituir aquesta partida pressupostària.

Pere Soler

Volem que el govern de l'estat reconsideri aquesta no aportació en el desenvolupament de les polítiques socials i que torni a dotar de pressupost aquestes partides.


En un moment en què s'han incrementat en un 200% les peticions d'ajuda per emergència social, el consistori demana un compromís ferm del govern català perquè garanteixi la sostenibilitat econòmica del sistema i arregli una situació que qualifiquen de 'dramàtica'.

De la seva banda, el regidor del PP Álvaro Benejam ha expressat que no han donat suport a aquesta moció perquè han de defensar les polítiques de l'Estat espanyol. A més, Benejam ha apuntat que quan se surti de la crisi es reestabliran aquests serveis, però que si es continués fent despesa, l'Estat espanyol no sortiria mai de l'actual situació.

Álvaro Benejam

Si continuéssim gastant de la mateixa manera no sortiríem mai de la crisi. La intenció és sortir de la crisi i tornar a donar els serveis d'assistència i aquells que es donaven anteriorment.


La nostra ciutat també demana al govern català que mantingui el contracte programa amb la dotació pressupostària 'adequada' per fer front als serveis socials bàsics, en un moment en què les administracions locals no poden continuar assumint un increment en la prestació de serveis sense el finançament adequat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.