La ciutat estudiarà destinar edificis municipals buits a les entitats


Temes relacionats

La CUP vol que els espais municipals en desús es destinin a les entitats (27/feb/13)


  • Comparteix:

Vila Felisa està ubicada a l'avinguda de Gràcia / Font: Wikimedia Commons

Vila Felisa està ubicada a l'avinguda de Gràcia / Font: Wikimedia Commons

L'equip de govern estudiarà les possibilitats que tenen la Masia de Can Quitèria i Vila Felisa de ser cedides per a ús de les entitats locals. Ho ha aprovat el ple d'aquest dilluns arran d'una moció de la CUP, esmenada per CiU, per estudiar la cessió al teixit associatiu d'edificis municipals que no s'usen o que no s'utilitzaran en breu, com Vila Felisa, perquè puguin desenvolupar-hi les seves activitats. L'equip de govern estudiarà també l'opció de l'autogestió a través d'un conveni municipal que garanteixi el retorn a la ciutat de l'espai. Tots els grups municipals han votat a favor, tret del PP, que hi ha votat en contra.

Després de les esmenes presentades, s'ha acordat avaluar les possibilitats de destinar la Masia de Can Quitèria i l'edifici que abandonarà la Policia Local, entre d'altres, a cobrir les necessitats del teixit associatiu santcugatenc.

En concret, s'estudiarà la viabilitat, en funció de la disponibilitat pressupostària i inversora municipal, de cedir aquests edificis a les entitats pertinents que, mitjançant un conveni municipal, en permeti l'autogestió amb un retorn garantit a la ciutat. Un aspecte, el de l'autogestió, que per a la CUP és important per assegurar que les entitats poden desenvolupar la seva tasca en condicions, tal com explica el regidor independentista Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Qui té les claus? És que alguns problemes actuals és haver de fer tràmits per una reunió setmanal o la restricció dels horaris.


El text aprovat subratlla que els edificis ja existents i la seva reutilització suposarien un cost inferior a la creació de nous i que, en tractar-se d'edificis catalogats, seria una bona manera de preservar-los.

Tots els partits han votat a favor de la proposta tret del PP, que considera que la cessió s'hauria de fer si això impliqués una rehabilitació de l'espai sense un cost afegit per al consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.