Sant Cugat reclama una llei que garanteixi uns mínims vitals


  • Comparteix:

La moció vol que les persones tinguin uns bàsics garantits / Font: ACN

La moció vol que les persones tinguin uns bàsics garantits / Font: ACN

Sant Cugat reclama al Parlament que s'aprovi una Llei del mínim vital garantit dirigida a persones sense ingressos estables que es trobin en situació de risc de pobresa o exclusió social. S'ha acordat al ple municipal d'aquest dilluns amb els vots a favor de tots els grups, tret del PP, que s'ha abstingut. La moció, presentada per ICV-EUiA i esmenada per CiU, proposa que les persones tinguin garantides les necessitats bàsiques com l'alimentació, l'aigua, el dret a l'habitatge i uns ingressos mínims, a través de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que impulsa la creació de la Renda Garantida de Ciutadania.

La moció també reclama que l'Ajuntament faci les gestions necessàries amb l'empresa concessionària d'aigua del municipi, Sorea, per posar en marxa una nova tarifa social sobre la factura de l'aigua d'ús domèstic. L'objectiu és ajudar les famílies més vulnerables i les persones que estan patint els efectes de la crisi.

La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha estat l'encarregada d'explicar, a la sessió plenària, l'objectiu de la proposta.

Roser Casamitjana

Volem que totes les persones tinguin garantides les necessitats bàsiques: el dret a l'alimentació, uns ingressos mínims, l'aigua i la llar.


CiU, que ha presentat esmenes a la moció per no estar d'acord amb la ILP de la Renda Garantida, ha votat a favor i ha decidit finalment retirar aquesta esmena per no fer perillar la proposta dels ecosocialistes que davant la negativa inicial de l'equip de govern volia retirar la moció de l'ordre del dia.

La CUP i el PSC també hi han donat suport perquè, asseguren, mesures com aquesta són 'absolutament necessàries'.

El PP s'ha abstingut perquè, tot i veure positiva la proposta, considera que 'no és factible'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.