ICV-EUiA demana que es mantigui la cobertura sanitària pública universal


Temes relacionats

ICV-EUiA s'apropa als santcugatencs a través d'una oficina municipal (22/gen/13)


  • Comparteix:

Els ecosocialistes demanen la continuïtat de l'ús de targeta sanitària a aquelles persones que l'han perdut

Els ecosocialistes demanen la continuïtat de l'ús de targeta sanitària a aquelles persones que l'han perdut

ICV-EUiA demanarà al ple que l'Ajuntament faciliti l'empadronament a persones residents a la ciutat, incloent aquelles sense domicili fix, perquè no perdin l'assistència sanitària gratuïta. Segons els ecosocialistes, hi ha una 'desinformació patent' als Centres d'Atenció Primària (CAP) que fa que es negui l'atenció sanitària pública a qualsevol persona que no tingui targeta sanitària, malgrat el període de transició que va establir el govern. Amb aquesta moció, ICV-EUiA també demanarà que es facin campanyes informatives perquè tant personal sanitari com usuaris sàpiguen les gestions necessàries per accedir a la prestació.

Els ecosocialistes reclamen que cap ciutadà es quedi sense atenció sanitària, entenent que l'exclusió sanitària agreuja la situació d'inseguretat d'aquestes persones. Així, la formació rebutja totes les reformes aplicades pel govern espanyol en aquesta qüestió. La copresidenta d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha demanat que l'Ajuntament, a través de Serveis Socials i entitats socials, apliqui polítiques d'empadronament actiu per garantir la universalitat de l'atenció sanitària.

Roser Casamitjana

El que pretén és que tots plegats fem un esforç perquè intentar que no quedi ningú que per culpa d'una trava administrativa es quedi sense assistència sanitària.


De fet, ICV-EUiA ha manifestat que el personal dels Centres d'Atenció Primària (CAP) no disposa de la informació necessària per donar resposta a les preguntes dels afectats i que no hi ha cap campanya informativa impulsada des del CatSalut. És per això, que la formació demana dur a terme una campanya informativa per explicar les gestions que cal fer per accedir a l'atenció sanitària pública.

A més, la moció exigeix a la Generalitat que modifiqui els requisits actuals de les persones que ja disposaven de Targeta Sanitària Individual i que han perdut l'assistència a través de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) perquè acedeixin a la sanitat pública sense cap termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.