El govern manté concertar places davant la impossibilitat de fer la segona residència


Temes relacionats

El PSC demana que el ple mostri un compromís amb la segona residència ( 4/abr/13)

El PSC vol tornar a impulsar la segona residència pública per a gent gran ( 8/nov/11)

El PSC promet destinar la quarta part de les inversions a urbanitzar els districtes (13/mai/11)


  • Comparteix:

La moció socialista reclama una segona residència i un altre centre de dia per a la gent gran

La moció socialista reclama una segona residència i un altre centre de dia per a la gent gran

L'equip de govern aposta per places concertades en residències privades per suplir la manca de recursos per construir la segona residència pública i centre de dia. Així ho ha afirmat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, en el ple d'aquest dilluns, arran d'una moció del PSC que reclamava a l'Ajuntament reafirmar el seu compromís per construir aquest equipament quan hi hagi el finançament necessari. La moció ha rebut el suport del PSC, ICV-EUiA i la CUP però ha estat rebutjada per CiU, que defensa el model de concertació de places. De la seva banda, el PP s'ha abstingut perquè no veu clar que aquest projecte sigui necessari.

Pel PSC, el creixement ràpid i 'desmesurat' de la ciutat en els últims anys ha sobrepassat la capacitat de la residència pública de Sant Cugat, equipament que també acull el centre de dia. De fet, els socialistes subratllen que la ràtio de places públiques de la ciutat és inferior a la mitjana de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), cosa que comporta un temps en llista d'espera 'gens raonable'. El regidor del PSC Pere Soler, creu que oferir places concertades hauria de ser una solució transitòria que no substitueixi, a llarg termini, el projecte de la segona residència.

Pere Soler

Entenem que en temps de crisi es concertin places de manera transitòria.


Segons ha explicat Soler, la majoria de programes electorals de les formacions polítiques amb representació al consistori apostaven per la construcció d'una segona residència pública i un altre centre de dia. Així ho ha reconegut la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, que també ha refermat l'aposta de l'equip de govern per concertar places.

Susanna Pellicer

Sé que estava en el programa electoral, però ens hem de situar en el moment actual. Si oferim places d'aquesta manera els equipaments són suficients.


La tinenta d'alcalde considera que el més important és garantir el dret dels més grans a una bona atenció amb preus assequibles i, per tant, no és rellevant si ingressen en un centre públic o privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.