Sant Cugat aposta per l'empadronament actiu per garantir l'assistència sanitària


Temes relacionats

ICV-EUiA demana que es mantigui la cobertura sanitària pública universal ( 4/abr/13)


  • Comparteix:

El ple municipal aposta per l'accés universal a l'assistència sanitària

El ple municipal aposta per l'accés universal a l'assistència sanitària

Sant Cugat impulsarà mesures actives d'empadronament a les persones residents al municipi per garantir l'accés universal a l'assistència sanitària, rebutjant així les darreres polítiques aprovades pel govern espanyol en aquest àmbit. A partir d'una moció d'ICV-EUiA i a la qual s'han afegit la resta de formacions tret del PP, el text aposta per establir acords amb entitats socials i ONG locals per garantir l'efectivitat de les polítiques d'empadronament. El PP ha rebutjat la moció perquè considera que la mesura espanyola vol evitar el frau. La moció arriba després que el govern de Rajoy hagi canviat l'accés a la sanitat, restringint-la en funció de la renda i la situació administrativa de les persones residents.

Sant Cugat rebutja les darreres polítiques d'accés a la sanitat impulsades pel govern encapçalat per Mariano Rajoy, en el qual queden exclosos de l'assistència sanitària gratuïta totes les persones estrangeres que no disposin de residència autoritzada. Tanmateix, el ple ha aprovat tirar endavant polítiques per garantir l'empadronament comunitari i així garantir l'accés a la sanitat a tots els residents a la ciutat.

El grup municipal impulsor del text, ICV-EUiA, amb el suport de la resta de formacions excepte el PP, considera també arribar a acords amb entitats socials i ONG per garantir l'acompliment d'aquestes polítiques. La regidora dels ecosocialistes, Roser Casamitjana, ha destacat la importància de l'empadronament per garantir l'accés públic a la sanitat.

Roser Casamitjana

Nosaltres considerem la importància que té l'empadronament per tota aquesta sèrie de persones, perquè d'aquesta manera garantiríem que no quedin excloses de l'assistència sanitària.


Els ecosocialistes consideren que amb les mesures adoptades pel govern espanyol s'incompleix el deure de les administracions públiques de protecció de la salut i se'ls situa en una posició de risc social, a més de suposar un risc per a la salut pública.

De la seva banda, el grup municipal del PP s'ha mostrat en contra del text, ja que l'empadronament s'atorga si la persona compleix uns determinats requisits, i les mesures impulsades des de Madrid tenen com a objectiu evitar el frau.

Jordi Carreras

Les persones s'empadronen en funció d'uns requisits. El que no podem admetre és que hi hagi una política sanitària per 'limitar' l'accés a la sanitat. El que hi ha és una política per evitar el frau.


El text també demana a la Generalitat a impulsar una campanya informativa, tant al personal sanitari com als usuaris de la sanitat pública, per explicar les gestions que cal fer per accedir a l'atenció sanitària pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.