ICV-EUiA insta l'Ajuntament a un canvi en les polítiques d'habitatge de Promusa


  • Comparteix:

Imatge del barri de Volpelleres / Font: Promovall.com

Imatge del barri de Volpelleres / Font: Promovall.com

ICV-EUiA reclama dedicar les polítiques d'habitatge a la promoció del lloguer social i rebutja mantenir les inversions per a la construcció de promocions públiques de venda. Els ecosocialistes argumenten que la ciutat compta amb més de 2.000 pisos buits, un estoc suficient per promoure el lloguer social a través de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH).

La formació ecosocialista considera que Promusa ha de deixar d'invertir en habitatge de venda, ja que la ciutat compta amb un estoc suficient de pisos buits. El copresident dels ecosocialistes i representant d'ICV-EUiA al consell d'administració de Promusa, Xavier Boix, ha assegurat que construir més pisos 'no té sentit'.

Xavier Boix

Hi ha més de 2.000 pisos buits. En aquests moments construir més pisos no té massa sentit, cal omplir els buits.


Els ecosocialistes critiquen l'estratègia en habitatge de l'equip de govern, que segons ha assegurat Boix, està caducada, té com a objectiu mantenir la supervivència de Promusa i utilitzar l'empresa com a 'rentadora de superàvits pressupostaris de l'Ajuntament'.

Xavier Boix

És una estratègia caducada. Són polítiques de supervivència de la mateixa empresa. Ara la gent necessita habitatges de lloguer.


És per això que la coalició creu que l'equip de govern ha de fer un canvi d'estratègia i fomentar el lloguer social a través d'una actuació proactiva amb els propietaris de l'Oficina Local d'Habitatge. En aquest sentit, ICV-EUiA creu que les polítiques d'habitatge municipals han d'equiparar els pisos a qualsevol altre equipament públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.