Conesa, partidària de la prudència abans d'ingressar impostos a l'agència catalana


Temes relacionats

Sant Cugat treballa per pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana (25/abr/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat va penjar l'estelada a la plaça de la Vila, una altra de les propostes de l'AMI

Sant Cugat va penjar l'estelada a la plaça de la Vila, una altra de les propostes de l'AMI

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que 'de moment' l'Ajuntament no es planteja ingressar els impostos directament a l'Agència Tributària Catalana, tal com han fet altres municipis. Segons Conesa, aquesta mesura requereix de molta 'prudència' i sobretot de realitzar-se amb blindatge jurídic. Tot i això, l'alcaldessa ha refermat el compromís de la ciutat amb el procés sobiranista.



Conesa ha explicat durant la seva entrevista al programa 'Línia directa' de Cugat tv els motius pels quals 'de moment' l'Ajuntament no es planteja aquesta opció, impulsada, entre d'altres entitats, per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual Sant Cugat forma part. Segons Conesa, és una mesura que s'ha d'avaluar i analitzar amb molta cautela, ja que requereix blindatge jurídic.

Mercè Conesa

Ha de ser una decisió molt pensada, jurídicament blindada i estar molt segurs. No tinc la seguretat que això es pugui fer de manera tant directa, com un decret d'alcaldia.


Conesa, però, ha assegurat que l'equip de govern té 'molt clar' el full de ruta, tot i que ha destacat que s'ha d'avançar amb 'prudència'.

Mercè Conesa

Tenim clar quin ha de ser el full de ruta, però s'ha de realitzar des de la prudència. Ens podem trobar amb alcaldes inhabilitats per conduir aquest procés.


Un altre dels motius que ha esgrimit l'alcaldessa per deixar 'de moment' sobre la taula el pagament dels impostos a l'Agència Tributària Catalana són els treballadors de l'Ajuntament. Conesa ha defensat que la decisió no es pot prendre sense l'opinió del personal municipal, ja que la mesura afecta l'IRPF.

Fins ara, una onzena de petits consistoris han començat a pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana en comptes de fer-ho a l'Estat espanyol, tot i que, després, les quantitats econòmiques es transfereixen a Hisenda.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Amb aquest article i posant només un dia l'estelada de la foto demostren el seu gran patriotisme, quina vergonya santcugatencs.

Joan Serrallonga. Enviat el 28/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.