ERC reclama coherència a l'equip de govern en el procés sobiranista


Temes relacionats

Conesa, partidària de la prudència abans d'ingressar impostos a l'agència catalana (28/abr/13)

ERC aposta perquè les empreses de l'Ajuntament paguin els impostos a Catalunya (15/feb/12)


  • Comparteix:

La presidenta d'ERC, Mireia Ingla, en una imatge d'arxiu

La presidenta d'ERC, Mireia Ingla, en una imatge d'arxiu

ERC considera 'desconcertant' la decisió de l'Ajuntament de no pagar els impostos directament a l'Agència Tributària Catalana. Els republicans, sense representació al ple, troben que l'actitud de l'alcaldessa és incomprensible, tenint en compte que la ciutat forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), una de les entitats que ha impulsat aquesta iniciativa. La formació aposta perquè els ajuntaments liderin la reclamació de pagar els impostos a Catalunya, un moviment al qual ja s'han sumat diversos consistoris.

Durant la darrere entrevista al programa 'Línia directa' de Cugat tv, Conesa va anunciar que de moment l'Ajuntament no es planteja l'opció de pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana, una iniciativa impulsada, entre d'altres entitats, per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual Sant Cugat forma part. Segons Conesa, és una mesura que s'ha d'avaluar amb molta cautela perquè necessita un blindatge jurídic.

ERC, per contra, adverteix que és impossible aconseguir garanties jurídiques en les qüestions relatives a la independència de Catalunya perquè la Constitució espanyola és un marc legal molt tancat. La presidenta local, Mireia Ingla, reclama a l'alcaldessa i a l'equip de govern un compromís ferm amb el procés sobiranista i no només declaracions i mocions de bones intencions.

Mireia Ingla

El que demanem és coherència i que es parli clar. No es pot dir una cosa un dia i després no fer-ho.


Segons els republicans, hi ha diverses escletxes legals que permetrien que els ajuntaments paguessin els impostos a l'Agència Tributària Catalana, tal com han fet municipis com Ripoll i Premià de Dalt, governats per CiU, i Alella, per ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.