'Masoveria comercial', recepta del PSC per fomentar ocupació i emprenedoria


Temes relacionats

Masoveria urbana, predicar amb l'exemple ( 3/abr/13)

Els contractes de masoveria urbana ja són una realitat a Sant Cugat ( 1/feb/13)

Sant Cugat fa una aposta per la masoveria urbana (30/gen/13)


  • Comparteix:

El PSC, aquest dijous en roda de premsa

El PSC, aquest dijous en roda de premsa

El PSC llança a Promusa el repte d'aplicar a Sant Cugat una revisió del concepte de 'masoveria urbana' en el camp del comerç i l'empresa. Els socialistes sostenen que els emprenedors han de treure profit del gruix de locals comercials buits que té l'empresa pública d'habitatge a través d'un lloguer més baix o una cessió de l'espai en què assumeixin els arranjaments. El PSC, que considera que la iniciativa fomenta l'ocupació i l'emprenedoria, defensarà aquesta fórmula a través d'una moció que reclamarà un inventari dels locals públics desocupats.

Els socialistes volen que l'equip de govern faci un pas més en la potenciació de l'emprenedoria i, sobretot, en la creació de llocs de treball. És per això que, posant la mirada al projecte municipal de 'masoveria urbana', el PSC agafa el concepte i l'aplica en el terreny del comerç i l'empresa.

En el proper ple, el PSC demanarà la creació d'un inventari dels locals buits públics de la ciutat com a pas previ a l'aplicació de la 'masoveria comercial o industrial'. Un projecte que aplana el camí als emprenedors que tindrien la possibilitat de disposar d'un local comercial municipal a canvi d'assumir el cost dels arranjaments o pagant un lloguer o un preu de venda més baix.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, considera que aquesta moció és una bona oportunitat per consolidar el clúster per a la creació d'empresa, que ja fan ens com EsadeCreapolis, Trade Center o el Sant Cugat@.

Ferran Villaseñor

La vida empresarial comença en el viver, però la cosa no acaba aquí. Continua amb assessorament i amb la cessió d'espais públics.


Els socialistes defensen que aquesta proposta pot tenir viabilitat sobretot a les promocions de Promusa a les zones de nou creixement, com Volpelleres. El partit demana la posada en marxa d'aquesta projecte en quatre mesos, tot i que ja ha avançat que seran flexibles en el debat del contingut de la moció, si aquesta és d'interès per a la ciutat.

El text dels socialistes també vol dotar Promusa de la reglamentació per adjudicar aquests espais, un cop creada una borsa pública de locals comercials i empresarials. La moció també reclama un cens de les empreses de recent creació a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.