ICV-EUiA i CUP volen que l'Ajuntament mediï en els acomiadaments d'HP


  • Comparteix:

Anterior concentració dels treballadors de la planta santcugatenca / Font: intersindicaldearagon.com

Anterior concentració dels treballadors de la planta santcugatenca / Font: intersindicaldearagon.com

ICV-EUiA i la CUP volen que l'Ajuntament intervingui en el conflicte entre els treballadors de Hewlett-Packard (HP) i la direcció de la companyia pels continuats acomiadaments. Les dues formacions assenyalen els llaços entre la ciutat i l'empresa i el fet que part important de la plantilla sigui santcugatenca perquè el consistori faci de mediador per mirar de trobar una solució negociada. Ecosocialistes i independentistes han consensuat un text que presentaran al proper ple municipal.

El text recorda que els acomiadaments de la companyia nord-americana s'estan duent a terme mentre la companyia manté beneficis i que les places que queden vacants s'estan substituint per noves contractacions, subcontractacions o deslocalitzacions.

El membre de la CUP Aniol Pros aposta per la implicació del consistori en aquest conflicte perquè exerceixi de mediador entre les dues parts.

Aniol Pros

L'Ajuntament ha de buscar maneres de fer el paper de mediador i posar el que tingui a l'abast per aturar aquests acomiadaments.


El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha manifestat que aquest sector està a l'alça i que des de la formació política no volen que es converteixi en un cas com Sharp.

Joan Calderon

Donar suport a treballadors en aquesta situació en un sector que està a l'alça, i que no passi com va passar amb l'empresa Sharp. Entenem que Sant Cugat ha de ser un punt important en aquest tipus d'indústria.


La moció vol que l'Ajuntament es posicioni pel final dels acomiadaments i insti les dues parts a trobar solucions. També proposa que es faci arribar la preocupació per aquesta situació al departament d'Ocupació de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.