Indignació de Raül Romeva, per partida doble, a Brussel·les


Temes relacionats

Entrevista a Raül Romeva i Joan Manuel Tresserras sobre Catalunya i la UE (29/abr/13)

L'eurodiputat Raül Romeva, entre els millors del Parlament Europeu (22/gen/13)

Romeva parla sobre l'esquerra catalana amb Maragall i Carod-Rovira ( 2/nov/12)

Front comú a Europa per a un procés d'independència (18/set/12)


  • Comparteix:

Romeva, el segons per l'esquerra, amb els eurodiputats catalans amb l'eurocomissària Androulla Vassiliou / Font: ACN

Romeva, el segons per l'esquerra, amb els eurodiputats catalans amb l'eurocomissària Androulla Vassiliou / Font: ACN

L'eurodiputat santcugatenc per ICV, Raül Romeva, ha denunciat aquest dimarts a Brussel·les el documental emès per Telemadrid que comparava el president de la Generalitat, Artur Mas, amb Hitler i Stalin. L'ecosocialista ha preguntat a la Comissió Europea (CE) la seva opinió sobre aquesta peça que, segons Romeva i la resta de grups catalans, vulnera la normativa europea. Romeva també s'ha sumat a una protesta davant la seu del Parlament Europeu (PE), convocada per associacions de víctimes del franquisme, que lamenta la decisió de l'òrgan supranacional de no acollir una exposició sobre les fosses comunes del règim.

En les seves preguntes parlamentàries, els eurodiputats catalans argumenten que el vídeo de Telemadrid al programa 'Zoom' equiparava el catalanisme amb el nazisme i l'estalinisme, assegurant que tots tres han pervertit la llengua per imposar ideologies totalitàries. El requeriment de Romeva era compartit pels altres eurodiputats catalans, Ramon Tremosa i Salvador Sedó, per CiU, i Ana Miranda, per BNG i en representació d'ERC. Els quatre lamenten que els polítics catalans i bascos siguin acusats de manipular la llengua i apareguin al costat de Hitler i Stalin.

D'altra banda, Romeva ha participat en una protesta davant del Parlament Europeu en què associacions de víctimes del franquisme han criticat que l'òrgan no aculli una exposició sobre les fosses comunes de la dictadura. Es tracta de l'exposició 'Exhumant fosses, recuperant dignitats', que finalment es podrà veure al centre Les Halles Saint Géry de la capital belga des d'aquest dimarts fins al 23 de juny. Romeva ha lamentat que la mostra no es pugui veure a la seu parlamentària perquè propostes com aquesta ajuden 'a fer justícia i vetllar per la reparació de les víctimes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.