García-Margallo subscriu la no renovació de la càtedra de Clara Ponsatí


Temes relacionats

Clara Ponsatí: 'No renovar la càtedra és una excusa per cobrir la censura' (25/abr/13)


  • Comparteix:

Clara Ponsatí / Font: Graduate School of Economics

Clara Ponsatí / Font: Graduate School of Economics

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha defensat aquest dimecres la no-renovació de la càtedra que l'economista santcugatenca Clara Ponsatí ocupava a la universitat nord-americana de Georgetown. En resposta a una pregunta formulada per CiU al Congrés, el ministre ha assegurat que no permetrà que es pomoguin processos secessionistes des d'aquests càrrecs. Fa dues setmanes Ponsatí va declarar, en una entrevista a Cugat.cat, que no se li va renovar la càtedra per motius ideològics.

El diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà ha denunciat que l'ambaixador espanyol als EUA hagi intercedit en la titularitat de la càtedra de Georgetown que ocupava Ponsatí. Segons Xuclà, es tracta d'un cas de represàlia i censura per motius ideològics. Un fet 'lamentable i inquietant' perquè, a més, tots els ocupants anteriors de la càtedra l'havien pogut renovar fins a dos anys.

García-Margallo, de la seva banda, ha defensat l'ambaixador perquè considera que no ha fet cap gestió al ministeri ni ha criticat el procediment d'elecció. Segons el ministre, l'ambaixador ha vetllat per les bones relacions entre Espanya i els Estats Units. De fet, García-Margallo ha assegurat que mentre ell ocupi el càrrec del ministeri no tolerarà que s'afavoreixin processos secessionistes contraris a la Constitució des de les càtedres i les ambaixades de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.