La CUP proposa adherir l'Ajuntament a la campanya de boicot contra Israel


Temes relacionats

La CUP vol que el govern convoqui ja la consulta davant el fre del Constitucional (10/mai/13)

La CUP vol que els espais municipals en desús es destinin a les entitats (27/feb/13)

La CUP defensa reobrir la comissions d'investigació després de les eleccions ( 5/nov/12)

La CUP vol que l'Ajuntament incorpori cooperatives a les contractacions i concursos públics (12/mar/12)


  • Comparteix:

Manifestants palestins/ Font: Reuters- ACN

Manifestants palestins/ Font: Reuters- ACN

La CUP vol limitar els convenis de l'Ajuntament amb institucions, entitats i empreses israelianes que no reconeguin els drets fonamentals del poble palestí. A través d'una moció, la formació instarà el consistori a adherir-se a la campanya internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel, i aconseguir així vetar aquests possibles acords fins que el país no reconegui el dret a l'autodeterminació del poble palestí.

La moció, que presentaran al proper ple a instàncies del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), insta la corporació a comprometre's a no establir cap tipus de conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb institucions, empreses o organitzacions israelianes que no reconeguin els drets fonamentals del poble palestí. El veto seria efectiu, diu la proposta, fins a la finalització de l'ocupació i el desmantellament del mur, el reconeixement dels drets dels ciutadans àrabs palestins d'Israel i el respecte, protecció i promoció dels drets dels refugiats palestins a retornar a les seves llars, tal com estableix una resolució de Nacions Unides.

De fet, el text va més enllà i promou que aquest posicionament també s'apliqui a aquelles institucions, organitzacions i empreses que extreuen un benefici econòmic o polític de la 'violació' dels drets palestins. En aquest sentit, la CUP proposa que el consistori s'adhereixi a la campanya internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel i en doni suport.

A més, la moció reclama que l'Ajuntament insti la Generalitat i altres institucions catalanes a sumar-se a aquest boicot, així com a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a replantejar-se la seva petició de suport per part d'Israel al procés sobiranista català. Segons el membre de la CUP Aniol Pros, el catalanisme hauria de rectificar el seu suport històric a Israel.

Aniol Pros

Històricament, el catalanisme ha pres com a referència el procés de creació de l'Estat d'Israel.


La proposta també inclou el desenvolupament al municipi d'una jornada de solidaritat per donar a conèixer la situació de Palestina i la campanya BDS.

La moció coincideix amb el 65è aniversari de la Nakba Palestina, que commemora el 15 de maig la 'catàstrofe' resultant de la neteja ètnica exercida sobre Palestina i el poble palestí per part de l'Estat d'Israel, segons recull l'argumentari de la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.