Conesa: 'Volem una ciutat econòmicament forta, socialment cohesionada i sostenible'


  • Comparteix:

Mercè Conesa en un moment de la seva intervenció / Font: Localpres

Mercè Conesa en un moment de la seva intervenció / Font: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, es marca com a objectiu deixar una ciutat forta i solvent econòmicament que no exclogui ningú quan, d'aquí a dos anys, acabi el mandat. En el ple extraordinari d'estat de la ciutat, Conesa ha defensat una estratègia triple: mantenir les polítiques de promoció econòmica, consolidar les partides socials i apostar per un municipi respectuós mediambientalment. L'alcaldessa també ha estès la mà a l'oposició per trobar consensos per a la resta de mandat.



En el pla econòmic, l'alcaldessa ha elogiat que la ciutat estigui menys endeutada que fa un any i que es faci un control setmanal de la despesa. També ha destacat la implicació en la promoció econòmica en iniciatives com el Catalonia Innovation Triangle (CIT), l'impuls de cooperatives i l'ajut a crear 146 empreses, de les quals han sobreviscut un 80%.

No obstant això, també hi ha hagut dades negatives en l'aspecte econòmic. La primera, la necessitat de reduir el termini de pagament als proveïdors, que ara se situa en 45 dies de mitjana. La segona, els 2,6 milions d'euros que la Generalitat deu al Patronat Municipal d'Educació.

En l'àmbit social, l'alcaldessa ha posat en valor que s'hagi mantingut la partida d'ajuts socials tot i la reducció de la resta dels comptes. En aquest sentit, Conesa ha remarcat que, malgrat que Sant Cugat té un índex d'atur més baix que les poblacions del voltant (9'8%), la ciutat pateix els efectes de la crisi, tal com demostra que hi ha hagut un 36% més de demanda d'ajuts socials per part de la ciutadania.

Mercè Conesa

Tenim una triple estratègia: econòmica, social i mediambiental.


L'alcaldessa ha instat l'oposició a treballar amb l'equip de govern per trobar consensos. En aquest sentit, ha remarcat que en els dos primers anys de mandat s'ha assolit un bon nombre d'acords entre els partits presents al ple. Tot i això, després dels primers torns de l'oposició, Conesa els ha reclamat que expliquin quin model de ciutat alternatiu presenten a les actuals polítiques.

Mercè Conesa

Volen una ciutat neta? Volen una ciutat que baixi l'IBI de manera progressiva? Potser estem més a prop del model de ciutat del que ens creiem.


Conesa també ha destacat l'aposta del municipis per les entitats esportives, culturals i socials, i el fet que no s'hagi sumat l'increment de l'IVA a les entrades del Teatre-Auditori.

En el torn de rèplica i arran de les referències d'alguns partits, l'alcaldessa ha descartat qualsevol vinculació de l'actual equip de govern amb els espionatges del cas Martorell.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.