CiU rebutja la moció per aturar els acomiadaments a HP


Temes relacionats

Treballadors d'HP refermen la voluntat de diàleg davant nous acomiadaments (14/mai/13)


  • Comparteix:

Els treballadors van manifestar-se la setmana passada

Els treballadors van manifestar-se la setmana passada

CiU ha tombat la moció presentada per les forces d'esquerra del ple que, amb el suport del PP, reclamava el pronunciament de l'Ajuntament en contra del 240 acomiadaments que ha dut a terme Hewlett Packard (HP) a Sant Cugat en els últims dos anys i mig. L'equip de govern ha deixat clar que comparteix les preocupacions dels empleats però que no està d'acord amb el contingut del text en entendre que l'actuació de l'empresa no atempta contra els drets dels treballadors. L'oposició de CiU ha caigut com un gerro d'aigua freda sobre els grups proposants que esperaven el compromís del govern tal com va demostrar en casos com el de Sharp i Delphi.

Suport públic de l'Ajuntament als treballadors que han afrontat i afronten el degoteig d'acomiadaments que s'està produint a HP. Aquest era el compromís que els grups d'esquerra al ple volien arrencar de l'equip de govern, tot i posar sobre la taula les xifres d'acomiadaments de l'empresa en els últims dos anys i mig: 240.

Malgrat el suport del PP, la moció no ha prosperat en no convèncer CiU el contingut de la moció que, entre d'altres aspectes, sol·licitava fer veure a les dues parts la necessitat d'arribar a un acord basat en la voluntarietat i opcions alternatives. El tinent d'alcalde d'Economia i Ocupació, Carles Brugarolas, ha deixat clar que l'equip de govern és sensible als problemes dels treballadors però que l'empresa 'en cap cas' actua atacant els drets dels empleats, sinó obeint els interessos legítims de la multinacional.

Carles Brugarolas

Estem davant d'una empresa global que ordena els seus processos de la manera que més li convé. No estem davant d'una empresa que explota o maltracta els seus treballadors.


Tots els grups proposants s'han mostrat decebuts amb la resposta de l'equip de govern, al qual han retret que no assumeixi aquest compromís quan sí que ho va fer amb els afectats de Sharp i Delphi. El regidor de la CUP Ignasi Bea ha reprovat l'actuació de CiU, que associa a beneficiar interessos capitalistes.

Ignasi Bea

Vostè ha deixat bastant clar de part de qui està. Suposo que el grup polític a qui representa es deu a qui es deu, nosaltres ens devem a qui ens devem.


Les delegacions sindicals de CCOO, UGT i la CGT de Hewlett-Packard (HP) Consultoria i Outsourcing es manifesten aquest dimecres al Parlament, aprofitant la sessió plenària, enmig d'una jornada de vaga parcial, segons la CGT. Els empleats denuncien que l'empresa iniciarà aquest dijous una reestructuració de llocs de treball i, per aquest motiu, alguns treballadors no descarten emprendre una vaga indefinida. Els grups parlamentaris d'ICV-EUiA, ERC i la CUP rebran els manifestants al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.